BuZa richt crisisteam op vanwege staatsgreep Turkije

0
14

greepIn Turkije vond gisteravond een poging tot militaire staatsgreep plaats. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken volgt de situatie in Turkije nauwgezet. Er is een crisisteam opgericht om de ontwikkelingen te volgen en hulpvragen van Nederlanders te beantwoorden.

Minister Koenders heeft vannacht met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu over de zeer zorgelijke situatie gesproken. Ook was er contact tussen minister Koenders en premier Rutte. De minister staat in voortdurend contact met de Nederlandse ambassadeur in Ankara, Kees van Rij, en het crisisteam in Den Haag.

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is geactualiseerd en wordt voortdurend bijgewerkt. Nederlanders wordt geadviseerd binnen te blijven en de ontwikkelingen goed te volgen. Via het reisadvies, de twitterkanalen @minbz en @247bz maar ook via de media.

Minister Koenders heeft gesproken met HV Mogherini en aangedrongen op gezamenlijk spoedoverleg van de ministers van BZ van de EU over de situatie in Turkije. ‘Slachtoffers moeten voorkomen worden. Het geweld moet stoppen. Ik roep op tot terughoudendheid en respect voor democratische instituties’, aldus minister Koenders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here