Erdogan negeert uitspraak Constitutioneel Hof

5
10

tayyip images

Istanbul – President Erdogan heeft verklaard dat hij de beslissing van het Constitutioneel Hof om de journalisten Can Dündar en Erdem Gül in afwachting van een proces vrij te laten niet ‘accepteert en respecteert’. Erdogan zei verder dat hij het Constitutioneel Hof ‘niet zal gehoorzamen’ in deze.

De president voegde hieraan toe dat er geen ‘ongelimiteerde vrijheid van meningsuiting voor de media’ kan bestaan.

Dünder en Gül kwamen afgelopen vrijdag na een voorarrest van 92 dagen op vrije voeten.

De beslissing van het Constitutioneel Hof was niet unaniem. De twaalf door de voormalige presidenten Sezer en Gül benoemde leden stemden voor vrijlating. De drie door het parlement (waar de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling de meerderheid heeft) en door Erdogan benoemde leden stemden tegen.

Istanbul/Peter Edel

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here