Geen ID-kaarten voor vluchtelingen sinds aanslag in Ankara

1
15

bombacinin-abdulbaki-somer-oldugu-kesinlesti-8185314_2608_m

Istanbul – Een van de gewonden van de aanslag op 17 februari in Ankara is overleden. Het gaat om een 66-jarige man. Het aantal dodelijke slachtoffers is daarmee op 29 komen te staan.

Verder staat nu vast dat de aanslag gepleegd werd door Abdulbaki Sömer. Toen TAK/PKK de aanslag opeiste werd de naam Abdulbaki Sönmez genoemd, maar er wordt vanuit gegaan dat dit op een vergissing berust. De naam van de vader van de dader die DNA afstond om te bevestigen dat zijn zoon de aanslag pleegde is in ieder geval Sömer.

Verder is vast komen te staan dat Abdulkadi Sömer zich onder de naam van de in Syrië geboren Salih Neccar als vluchteling in liet schrijven. Daardoor is in Turkije extra aandacht ontstaan voor het gebruik van valse ID-kaarten door vluchtelingen uit Syrië.

Sinds de aanslag zijn de provinciale immigratiediensten, die gemachtigd zijn om specifieke ID-kaarten voor vluchtelingen te verstrekken, daarmee op last van Ankara gestopt.

De circa 2000 vluchtelingen die sindsdien Turkije binnen zijn gekomen bevinden zich daardoor in een lastige positie. Aangezien de vluchtelingenkampen over de grens overvol zijn, en omdat het zonder een specifieke ID-kaart voor vluchtelingen niet mogelijk is om per bus te reizen, is men op liften aangewezen.

Bovendien werkt de beslissing om geen ID-kaarten meer te verstrekken criminaliteit in de hand. Criminelen zijn immers maar al te bereid om voor hoge bedragen valse ID-kaarten te verkopen.

Istanbul/Peter Edel

1 REACTIE

  1. Koerdische vluchtelingen niet meer binnenlaten, genoeg is genoeg, grenzen moeten per direct dicht. Ze dragen niets bij (alleen maar een hoop problemen) en kosten alleen maar geld, veel geld. Zodra de oorlog in Syrië voorbij is moeten ze sowieso direc terug gestuurd worden.Tot die tijd moet hetzelfde beleid gevoerd worden als in NL namelijk; ben je in overtreding dan hoor je hier niet thuis., dus alle aanwezige vluchtelingen streng in de gaten houden en bij een minste overtreding direct terug sturen. De grens met Syrië en Irak volledig dicht maken met betonnen muren en 24 uur bewaken. Sympathie voor PKK-TAK terroristen niet tolereren. PKK leiders liquideren en HDP leiders vervolgen. De HDP partij zit vol met terroristen. Om te beginnen Tuba Hezer per direct vervolgen en levenslang opsluiten!…wat een misselijke partij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here