Wit-Rusland wil bemiddelen tussen Turkije en Rusland

1
14

Putin_ErdoganWit-Rusland werpt zich op als bemiddelaar in het conflict tussen Turkije en Rusland. Dat heeft de Wit-Russische minister van Buitenlandse Zaken, Vladimir Makej, gezegd schrijft de NOS. Hij heeft met diplomaten uit beide landen gesproken.

Nadat het Turkse leger in november bij de Syrisch-Turkse grens een Russische straaljager uit de lucht had geschoten, liepen de spanningen tussen Rusland en Turkije hoog op.

Minsk wil de landen niet dwingen met elkaar in gesprek te gaan, zei Makej volgens het Russische persbureau TASS. Maar zijn land is bereid zijn best te doen om het conflict op te lossen “op dezelfde manier waarop we dat met het conflict in Oekraïne hebben gedaan.” In de Wit-Russische hoofdstad werd de afgelopen jaren ook over vrede in Oekraïne onderhandeld.(Bron: NOS)

1 REACTIE

  1. wit rusland is gewoon rusland en poetin heeft wit rusland opdracht gegeven om met Turkije te bemiddelen, want poetin voelt de kriebels al in zijn kont van al dat geboycot, want zelf kan die niet door gezichtsverlies bij de wereld, dus stuurt ie 1 van zijn kornuiten(zogenaamd neutrale land)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here