Noam Chomsky over Turkije

2
2

Noam Chomsky over Turkije

chomsky index

Istanbul – Vandaag verschenen. Een interessant interview met de Amerikaanse politicoloog en linguïst Noam Chomsky over Turkije. Hij vergeet dat Erdogan (die destijds nog geen premier was, maar achter de coulissen wel al veel invloed had) wel degelijk de Amerikanen toestemming wilde geven voor een noordelijk front tijdens de Irak-oorlog in 2003. Hij werd daar toen van weerhouden door Refah-elementen in de AKP. Die verdwenen later als volksvertegenwoordigers. Maar verder is dit interview een aanrader.

Istanbul/Peter Edel

2 REACTIES

  1. Wat ook een aanrader is, is de persconferentie over de ‘Parallelle staat van Gulen’ gehouden door internationale advocaat Robert Amsterdam van het advocatenkantoor Amsterdam & Partners.

  2. Als ik zin heb zal ik het later ff lezen. Wat me opvalt is de titel van het artikel: ‘Racist’ Europe does not want Turks walking around their streets: Chomsky
    (alleen dit alinea gelezen). Heb je bewust een andere titel gebruikt. Gaat het hele stuk over Erdogan en wat is het gedachte erachter om het in je verwijzing zo te benadrukken. Jij zult het toch wel beter moeten weten dat het verschil tussen wilde geven en gaf toch enorm groot is meneer Edel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here