Afspraken EU met Turkije vanwege vluchtelingenstroom

0
9

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan komt vandaag (maandag) naar Brussel voor een ontmoeting met onder meer EU-commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker. Daar zal onder meer de vluchtelingencrisis aan bod komen. De Europese Commissie zou met Turkije namelijk afspraken hebben gemaakt om de vluchtelingenstroom naar Europa te beperken. Dat meldt de Duitse krant de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Zo zouden in Turkije zes nieuwe asielzoekerscentra worden gebouwd en zou Turkije met Griekenland moeten samenwerken om de grens beter te bewaken. In de plannen staat dat de Turkse en Griekse kustwacht ervoor moeten zorgen dat alle vluchtelingen terug worden gebracht naar Turkije.

In ruil daarvoor komen er nieuwe azc’s waar twee miljoen vluchtelingen kunnen worden opgevangen. Die worden volgens de krant deels gefinancierd door de EU. Ook zou de EU een half miljoen mensen willen ophalen en opvangen, zodat ze niet de EU hoeven binnen te komen via mensensmokkelaars.

photo credit: 2015_09_24_BruAguiló_03 via photopin (license)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here