‘België zit in zijn maag met staatsbezoek Erdogan’

18
13

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan brengt zondag een bezoek aan België. Erdogan werd twee jaar geleden, toen hij nog premier was, door de toenmalige regering van Elio Di Rupo uitgenodigd onder meer om het festival ‘Europalia Turkije’ officieel te openen. Maar volgens De Volkskrant zit België nu in zijn maag met het staatsbezoek van de president en ziet zij Erdogan liever niet komen.

“Erdogan heeft de laatste maanden zowel nationaal als internationaal voor onbehagen gezorgd en daarom ziet de huidige regering van Charles Michel hem liever niet ziet komen” schrijft de krant hierover. De Volkskrant meldt verder dat dit onder meer komt door bombardementen op Koerden in Syrië en het als leider van de AK-partij saboteren van de onderhandelingen voor een nieuwe regering, waardoor er op 1 november nieuwe parlementsverkiezingen nodig zijn.

Lees ook het artikel ‘België ziet Erdogan liever niet komen‘ in De Volkskrant.

18 REACTIES

 1. Ik vraag me af hoe de regering van België, een bevriende natie van Turkije, het uit wil leggen dat zij het staatshoofd van die bevriende natie eigenlijk niet zou willen ontvangen.
  Het kan best zijn dat er wat aversie bestaat tegen de persoon Erdogan, maar Erdogan vertegenwoordigt in zijn hoedanigheid wél de gehele Turkse natie.
  Onbeschoft van de Belgen.
  Zie je het al voor je: ‘Turkse regering zit in zijn maag met bezoek van Belgische Koning omdat zijn broer Laurent een nogal ‘schandalig’ leven leidt.’
  .
  Als die Belgen kritiek hebben op Erdogan, dan is dit juist een uitgelezen kans om met hem in gesprek te gaan. Maar ja, dat durven ze natuurlijk niet, want in heel België is niemand te vinden die ook maar de helft van het charisma van Erdogan heeft en zich direct tegen hem zou durven uitspreken. Het moet allemaal via de achterbakse weg geuit worden, via een algemeen buitenlands kanaal als de Volkskrant.

   • Als er een sukkel is dan ben jij het wel. Kun jij nou nooit eens een keer een reaktie plaatsen wat te maken heeft met het artiekel? Alleen maar zinloze commentaar op personen…dangalak!

    • Als men zich gedraagt ga ik inhoudelijk in op de discussie. Maar het inboorlingengedrag lokt dit alles uit.
     Dus eerst beschaafd doen dan krijg een gewone reactie. Zolang een medelander de ander voor rotte vis uitmaakt blijf ik ageren. Zelfkritiek is bij jullie niet aanwezig. Zo’n Erdogan mag alles maar doen volgens jullie. Nou… daar zijn het we het dan echt oneens over! 🙂

 2. Domme actie van de Belgen. Ach ja..het zijn toch Belgen.

  Is het misschien verstandig om in het menubalk Erdogan en AKP toe te voegen? Het gaat immers altijd over Erdogan en AKP.De rest partijen en personen zijn onbelangrijk.Ze hebben vaak toch niks in te brengen.

 3. Stratenmaker, je kan Erdogan toch niet vergelijken met een westers staatshoofd. Dat hij nog niet levenslang in de gevangenis zit …

  • Beste John,
   .
   Ik kan me heel goed voorstellen dat jij persoonlijk erdogan niet zo’n fijne vent vindt, omdat hij jouw westerse opvattingen niet deelt.
   Maar vind je het misschien goed dat wij Turken onze eigen opvattingen hebben en onze eigen president kiezen? En zou je daar dan ook misschien respect voor op kunnen brengen? Deze man vertegenwoordigt 80 miljoen Turkse inwoners en is democratisch verkozen. Je opmerking dat hij in de gevangenis zou moeten zitten is respectloos in dit verband en misplaatst bovendien. Rutte hoeft toch ook niet de gevangenis in, omdat hij in jouw ogen wellicht enkele impopulaire maatregelen heeft genomen?
   .
   Denk eerst even na dus, voordat je je PVV-achtige oneliners de wereld inslingert.
   Althans, als je serieus genomen wilt worden.

 4. wat is belgie nou in wereldpolitiek? dit soort nieuws is om de tokkie belgen te voeden net zoals ze dat doen in nederland om de tokkie hollanders met onzin te voeden.. worden ze eenmaal blij van

  • Identiteitscrisis? Je lult Nederlands en geeft af op Belgie en Nederland? en staat achter de totalitaire Erdogannetje en zijn slaven. Doe ons een plezier en leer respect voor je gastland. Maar hoor eens .. je mag ook verdwijnen naar je grote leiders land. Help daar de mensen maar eens werkelijk i.p.v uit je luxe positie hier arrogant te zeveren. TokkieTurk!!

   • dit gastland holland mag Turken op hun blote knieen dankbaar zijn dat ze nog bestaan voor bescherming tegen de spanjaarden.. tijd voor hollanders om de schuld te betalen aan Turken.. zelfs jouw jodenvolk is beschermd door Turken tegen de spanjaarden.. stelletje ondankbare ratten allemaal

     • Om te kijken of ze het recht in je gezicht ook durven te zeggen. Laten zien dat ze daadwerkelijk “pussy’s” zijn.

     • Omdat Erdogan een groot leider is en zich niet laat afschrikken door het gegeven dat hij niet zo welkom is. Een groot leider gaat daar, waar het hem goeddunkt te gaan en laat zijn aanwezigheid gelden. Juist daar waar men hem liever niet ziet.
      En het kleine België kan eenmaal niet om Turkije en Erdogan heen dus zullen ze het bezoek moeten slikken, of ze nou willen of niet.
      .
      Alleen al het feit dat er honderdduizenden Turkse Belgen in België wonen is voldoende argument om hen te bezoeken, ongeacht wat de Belgen er zelf van vinden.

 5. @ Shmuel

  Ik heb het een paar weken geleden ook geprobeerd, maar het heeft geen enkele zin om met Hayret te discussiëren. Intussen zou je moeten weten dat hij niet verder komt dan kreten als ‘zionisten’ en ’tokkie Nederlanders/Belgen/Westerlingen’.
  Daarom stel ik voor dat jij en de overige bezoekers van deze site niet meer op hem reageren – tenzij hij zijn geblaat van deugdelijke argumenten voorziet.
  .
  Overigens heb ik er moeite mee Shmuel, dat je over Nederland als Hayrets ‘gastland’ spreekt. Hayret is een Nederlandse Turk en dus een medeburger. De kans is groot dat zijn wieg hier heeft gestaan, maar ook wanneer dat niet zo is, moet hij in ieder geval een Nederlandse basisschool hebben bezocht. Hij haat dit land als geen ander, maar ik mij sterk dat er in Turkije ook niemand op hem zit te wachten.
  .
  En laten we zijn geleuter niet overdrijven, want wanneer volgens Maurice de Hond ruim 22% van de Nederlanders stemt op de Partij van de Vrijhaat, dan kan één, niet al te intelligent Grijs Wolfje er ook nog wel bij.

  • Ach Kees. Ik heb geleerd dat dar waar je woont respect toont. En… Nederland is toch een fantastisch land waar een ieder zijn eigenheid mag hebben. Zo’n figuur die dan afgeeft op ons mooie democratisch landje mag zijn handen dichtknijpen. Waar ik juist beducht voor ben is de indirecte promotie van de PVV door dit soort zotte domme figuren. Zijzelf zullen daar onder gaan lijden.
   Ik verbaas me over de geschiedschrijving die aangehaald wordt!????? Het lijkt me dat “Het Hier en Nu” toch wel even wat anders zegt. Maar eerlijk gezegd zie ik dit figuur niet meer als medeburger gezien zijn onverminderde zeikbrij naar de Nederlanders. Indien hij zich Nederlander zou voelen zou zijn grondhouding er anders uit zien. Vooralsnog zal ik jouw raad opvolgen en zijn geleuter laten voor wat het is. 🙂

 6. @kees, jij hoeft je vriendje z’n billen niet te aaien als die hier aan het huilen is.. enige wat deze rotsmoel kan doen is, iedere Moslim een baardaap noemen als de praktijken van zijn mede zionistische yahudi vriendjes naar voren worden gebracht hier.. dat zint niet lekker in zijn bil en daarom hier een ‘hollander’ nodig heeft om het te laten krabben..(samen staan wij sterk gedachtes) want hollanders zijn eenmaal in de ban van hun zionisten media die jullie maar al te graag napraten.. dat deze yahudi tokkie smoel niet kan hebben dat dit soort dingen naar voren worden gebracht, is zijn probleem en niet die van jou kees de hollander..tenzij je zelf ervan bewust bent dat de zionisme praktijken worden verheerlijkt in dit land en een oogje dichtknijpt omdat je buurman je scheef aan gaat kijken als je dat niet doet..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here