Regeringsgezinde krant beschuldigt columnist van verraad

0
13

EmreDeliveli[Istanbul/Peter Edel] – In een anoniem artikel heeft de nauw aan de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP) verbonden krant Sabah de columnist Emre Deliveli beschuldigd van verraad. Deliveli schrijft in zijn columns in de krant Hürriyet regelmatig kritisch over het economiebeleid van de regering.

Aanleiding tot de beschuldiging in Sabah is een artikel op de website van Hürriyet waarin Deliveli het verlies van de Turkse lira ten opzichte van de dollar analyseerde. Sabah beschuldigde Deliveli ervan langs deze weg zijn vaderland in diskrediet te hebben gebracht.

Sabah omschreef de analyse van Deleveli als ‘nergens op gebaseerd’ en ‘onprofessioneel’. Daarnaast meent Sabah dat hij het waardeverlies van de lira gebruikt om als ‘vijand van zijn eigen staat’ op te treden.

De volksvertegenwoordiger Aykan Erdemir van de oppositievoerende Republikeinse Volkspartij (CHP) reageerde via Twitter op het artikel in Sabah. Erdemir stelde dat wanneer Deliveli met aanvallen, in wat voor vorm dan ook, te maken krijgt, Sabah en de regering daarvoor verantwoordelijk gehouden zullen worden.

Aanvankelijk wilde Deliveli Sabah aanklagen, maar hoewel hij meent dat hij een proces waarschijnlijk gewonnen had, heeft hij in overleg met de redactie van Hürriyet en collega’s besloten om af te zien van een juridische procedure. In plaats daarvan dient Deliveli Sabah in zijn columns van repliek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here