Drie agenten doodgeschoten in het oosten van Turkije

7

relDe afgelopen dagen zijn er rellen uitgebroken in Turkije na demonstraties over de situatie in Syrische stad Kobani. Volgens de NOS zijn daarbij drie agenten doodgeschoten in het oosten van Turkije. Ze werden onder vuur genomen op de plek waar gisteren hevige rellen uitbraken. Volgens Turkse media waren agenten bezig met een politieonderzoek bij een gebouw dat in brand was gestoken door relschoppers. Schutters openden het vuur en daarbij werden het plaatsvervangend hoofd van politie en twee agenten gedood. Het hoofd van het politiekorps raakte zwaargewond.

Gisteravond kwamen in het zuidoosten van Turkije vier mensen om bij een schietpartij tussen groepen betogers. Ook werden uit een wapenwinkel meer dan 100 vuurwapens en munitie gestolen. Kobani ligt al weken onder vuur. Zeker 200.000 Syriërs zijn naar Turkije gevlucht en hun oproep aan Turkije om in te grijpen wordt steeds luider.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat er niet gerekend hoeft te worden op een Turkse inval in Kobani. “Het is niet realistisch om te verwachten dat Turkije in zijn eentje een operatie met grondtroepen opzet.” Volgens minister Cavusoglu wordt er met andere landen overlegd over maatregelen, en zal Turkije zijn verantwoordelijkheid nemen als er een gezamenlijk besluit komt.(Bron: NOS.nl)

7 REACTIES

 1. wordt tijd om weer politie elite toe te sturen daar, de jaren 90 tijden moeten weer terugkomen toen koerden met harde hand onder de duim werden gehouden. geen genade en opruimen die handel

   • Hoe kom je erbij dat Kilicdaroglu mijn leider is??

    Turkse politiek bestaat niet alleen uit AKP en CHP.

    Het is ook triest hoe schaapjes als jij geobsedeerd zijn met Kilicdaroglu.

    • Alleen uit AKP…nou vooruit dan maar ook een beetje MHP. De rest zijn een stelletje schooiers (CHP) en terroristen (HDP) die zich een partij noemen. De overige restanten zijn Niet eens de moeite waard om genoemd te worden.

    • Oh? Vertel eens Fadime, wie is dan jouw leider? Of ben jij dan degene op wie Turkije al zo lang wacht, namelijk de leidster van een nieuwe politieke partij die het nóg beter gaat doen dan Erdogan?
     In dat geval moet je toch even je ideeën hier uiteen zetten in meer dan 2 regeltjes, misschien stem ik dan wel op je.
     .
     Als je alleen dommige one-liners blijft schrijven waarin je je frustraties met name op de persoon Erdogan richt, dan moet je me niet kwalijk nemen dat ik je verder niet erg serieus neem.

 2. capulcular ve kurtler Turk polisi vuruyorlar bu fadime gelmis erdogandan bahsediyor, gercekten ne salakmis… rare wezens aminam….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here