Turkije evacueert grensdorpen vanwege IS

2
3

Na verscheidene granaatinslagen aan de Syrische grens ten zuiden van de Turkse plaats Suruç hebben de Turkse autoriteiten zondag besloten twee dorpen aan de grens te evacueren. Zondag nog raakten vier mensen gewond toen een granaat een woonhuis in de streek trof. Elders raakte een politieagent gewond als gevolg van granaatsplinters.

Suruç ligt niet ver ten noorden van de Syrische plaats Ayn al-Arab. Rond die grensstad wordt al geruime tijd gevochten tussen Koerdische Syriërs die de stad Kobani noemen en de extremisten van Islamitische Staat.

2 REACTIES

  1. dat komt doordat pkk aanhangers meer kunnen lobbien doordat ze massaal in europa verblijven dan de koerden uit andere gebieden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here