Syrische vluchtelingen zijn Turkse gastheren dankbaar

72

nizipSyriërs in het 40 kilometer van hun vaderland gelegen vluchtelingenkamp Nizip(FOTO) zijn hun Turkse buren en gastheren dankbaar voor de goede hulp. Velen moesten door de burgeroorlog de stad Aleppo ontvluchten en zijn, ondanks dat het zware leven in een tent al twee jaar voortduurt, veilig en redelijk gezond. Syrische kinderen spelen, lachen en leren weer in kampen in buurland Turkije. Dat schrijft Metro Nieuws vandaag.

Volgens de krant zorgt de Turkse overheid in het kamp voor de meeste basisbehoeften. Voor de bijna zestienduizend vluchtelingen in de twee aan elkaar gelegen Nizip-kampen zijn washokken, douches, toiletten, elektriciteit, een winkel en zelfs diverse klaslokalen aangelegd. Een wereld van verschil met de Syriërs in andere buurlanden, die vaak in erbarmelijke omstandigheden moeten zien te overleven.

Lees het artikel op de site van Metro Nieuws.

72 REACTIES

 1. als alevieten moslims waren, dan was er geen burgeroorlog in syrie. als shiieten moslims waren, dan was er geen oorlog in irak, als in moslimlanden niet door zionisten gezette presidenten waren, dan waren er geen oorlogen in die landen. als je iets wilt begrijpen, dan moet je ver terug gaan in de geschiedenis waarom er oologen zijn en niet zomaar klakkeloos westerse propaganda overnemen. de val van osmaanse rijk is de hoofdzaak van alle oorlogen in moslimlanden.

  • Het eerste wat er beschadigd in de oorlogen is de “Waarheid” beste Kamil. Oorlog komt door bezit! Overigens is jouw moslimpropaganda toch wel erg eenzijdig en schilder je ieder, anders dan moslim, af als veroorzaker van oorlog. Misschien is het goed om naar de stand van zaken in de wereld te kijken en te zien waar er eigenlijk veel ongelijkheid en misstanden zijn. Ik kom dan uit op een aantal landen met potentaten en hun families die rijkdom vergaren en hun volk bedriegen. Het volk is altijd de pisang. het ligt niet aan de alevieten shiieten of zionisten. Hebberigheid en intolerantie daar ligt de oorzaak. Claimen dat je de waarheid in pacht hebt daar ligt de oorzaak van geweld.

 2. Wat hebben jullie eropp te zeggen dat Iraanse presisdent geen bezoek aan mausoleum Ataturk brengt. Alevieten zijn geen moslim maar Ruhani de Sjieet wel ineens in jullie ogen? Vlaggen worden ook al neergehaald door onze Pkk broeders. Onze communistische koerdische broeders toch? Vatan haini Stratenmaker wat heb je daarop te zeggen verraders van de Akp?

  • Beste Izmir,

   Capulcu zoals jij staan erom bekend dat ze graag 1 incident dat hen goed in de kaart speelt enorm uit te vergroten en om die aan te grijpen om te gaan relnichten in de Turkse straten. Ook nu is dat weer gebeurd.
   Intussen gedragen jullie als ware terroristen door de gewone stadsburgers angst aan te jagen.
   1 figuur haalt ergens een Turkse vlag neer, en jij gaat er vanuit dat dit onze goedkeuring heeft. Sterker, je doet het voorkomen alsof deze persoon dat namens ons of in onze opdracht heeft gedaan.
   Nog sterker, je hebt ons al veroordeeld voor deze daad en noemt ons vatan haini.
   Jammer voor jou, ik vergeef je je onnozelheid en ga niet met je in discussie hierover.
   Je schijnt niet te begrijpen dat we op dit punt op 1 lijn staan. De Turkse vlag is voor mij verheven boven iedere discussie die wij hier voren en staat nooit ter discussie, want deze vlag staat symbool voor ons allemaal, alle onderdanen van de Turkse Republiek.
   Je zit zo erg in je ritme van ruzie zoeken, dat je je niet voor kunt stellen dat we ook punten van overeenkomst hebben, zelfs veel meer dan je denkt.

  • Over Ruhani:
   Je bent zo vol van de Westerse cultuur en de verworvenheden ervan, zoals de vrijheid van meningsuiting.
   Misschien ziet Ruhani Ataturk wel niet als zo heel belangrijke figuur. En dat ben ik met hem eens. Ataturk krijgt een standbeeld voor bewezen diensten in het verleden, en daarna gaan we over tot de orde van de dag en kijken we vooruit met de mensen van vandaag.
   Ik neem aan dat je Ruhani zijn vrijheid gunt om de mensen te eren die hij wil, en om die mensen te negeren die hij niet zo ziet zitten.
   Of gelden er voor hem andere standaarden dan die jij graag voor jezelf ziet?
   Wat is er toch mis met jullie manier van denken en doen? Zelf alle vrijheden opeisen en tekeer gaan als je ook maar een heel klein beetje wordt beperkt, maar ondertussen alles en iedereen tot van alles willen verplichten of beletten.

 3. Whatever als het jullie maar uitkomt om de Westerse(meer gelukkig in het leven) Turken en de seculieren terug te pakken toch?

 4. Dus de Westerse Turken zijn meer gelukkig in het leven volgens jou?
  Waarom loop je hier dan continu te mekkeren en te zeiken over alle zaken die je dwars zitten in dit leven?
  Hoor je ons zeuren of klagen?
  Dus wie is er nu eigenlijk gelukkig, en wie ongelukkig?

  • Tsjonge wat een agressief woordgebruik zeg. Hij valt helemaal uit zijn rol…:)
   De anderen zijn vlgs het heerschap
   “terroristen…
   Capulcu zoals jij…
   relnichten…
   en mekkeren en zeiken…”

    • Dus toch een middeleeuwse haatbaard achter deze façade! 🙂

     Onze Izmir heeft het gelijk aan zijn kant! Ogenschijnlijk beschaafd doch in de realiteit geen idee hoe respectvol te handelen. Gemiste kans. Een klein beetje beperking door demonstranten tasten zijn ego aan. Hoe triest kan men zijn.

     • Jij bent één van de laatste die dat mag zeggen. Hij geeft met zijn bericht aan dat u het fenomeen ook heel goed uitvoert en dan bespot je het alsof jij de meest beschaafde persoon ter wereld bent.

     • U formuleert het wederom verkeerd (kunt u ook niets aan doen, u heeft immers een beperking aan uw begrip): In werkelijkheid beschaafd, maar door de tegenpartij gedwongen om het taalniveau aan te passen aan de tegenpartij, omlaag dus.

  • ik dennk het niet ik weet het zeker. Zeg nou eerlijk bijna geeneen gesluierde Turkse vrouw hier in Nederland of Turkije heeft een glimlach op de gezicht. Helemaal afgestompt door het leven.

     • Laat me raden:
      Jij staat volledig achter zo’n staatsgreep? Want dat is immers de enige manier hoe jullie soort de Turkse Republiek naar zijn eigen hand kan zetten en de Republiek kan laten bestaan voor alleen jullie eigen belang; het belang van de arrogante elitaire en zogenaamd intellectuele minderheid.

 5. Beste Stratenmaakster en Akp aamhagers. Zonder Ataturk hadden jullie geen Moslim kunnen zijn en daarom zijn jullie in mijn ogen een stelletje ondankbare verraders.

  • Ik kan hier in het centrum van het Christendom zelfs een moslim zijn.
   Praat geen onzin.
   Moslim ben je in je hart en niet voor de show buiten de deur. Alleen een echte moslim begrijpt dat en in Izmir heb je er daar niet zo heel veel van.

    • Vertel mij eens, slimme Izmir, hoe ging dat dan VOORdat Turkije er was? Toen waren onze voorouders toch ook prima in staat om zich voort te planten. Wat laat jou denken dat de Turken zich zonder een Turkse Republiek niet zouden voortplanten?
     Zelfs de Joden bestaan nog als volk, ondanks verwoede inspanningen van een meneer met een halve snor.
     Nogmaals, maak Ataturk nou niet onterecht belangrijker dan hij was.

 6. Doordat Erdogan en zijn aanhangers Ruhani verwelkomen hebben jullie je ware aard laten zien. Jullie zijn erop uit om alle bewoners van turkije tegen elkaar te laten vechten.

  • Wij verwelkomen alle mensen van de wereld, zelfs Noord-Koreanen als het moet, zolang zij in vrede gedachten komen uitwisselen.
   Dat is een groot verschil tussen een wereldlijke materialist zoals jij, en een vredelievende moslim die respect opbrengt voor andere mensen en geloven.
   De ontwikkelingen in Irak de afgelopen dagen zijn jou blijkbaar ook al helemaal ontgaan. Je snpat werkelijk helemaal niets van de verhoudingen in de wereld zelfs niet in het Midden-Oosten.
   Iran zal nooit een echte vriend en geestverwant van Turkije worden, en Turkije zal nooit een Iraanse Staat nastreven, simpelweg omdat het sjiieten zijn en wij soennieten.
   Wat nog niet betekent dat we niet met ons grootste buurland goede zakelijke betrekkingen en warme banden horen te hebben.
   Maar ja, jij bent maar met je kleine Kemalistische wereldje bezig en zult dit soort dingen nooit begrijpen. God verhoede dat we ooit weer onder de regering zullen vallen van lui zoals jij die alleen met zichzelf bezig zijn.

   • Respect? Wie houd jij voor de gek? Jij en je grof in de mond achterlijk Akp vrienden. Met jullie valt geen discussie te voeren. Sinds de gezipark hebben jullie je tegenstanders op deze site uitgescholden en geschoffeert. Zoals Wim heeft gezegd, jij hebt allang je wate aard al getoond Taliban dat jij bent. Houd die zogenade gastvrije woorden voor je nepperd. Sinds vorig jaar hweft geen een van je vrienden inhoudelijk gereagwer op de argumenten ban Peter, wim en van mij. Steeds aanvallen , aanvallen

    • De enige die hier groffe taal bezigd, dat ben jijzelf. In je laatste reactie ga je op geen enkele manier inhoudelijk in op de standpunten die ik in mijn reactie naar voren schuif.
     Waarom noem jij mij achterlijk? Grof in de mond? Ik heb jou nooit uitgescholden of geschoffeerd. Ik kan er niks aan doen dat andere AKP aanhangers op dit forum niet inhoudelijk hebben gereageerd op jou, Wim of Peter. Ik schrijf namens mijzelf, en ik heb niets anders dan inhoudelijk gereageerd op jullie allemaal. Zelfs zo gedetailleerd, dat jijzelf op een bepaald moment niet meer weet wat je moet schrijven en daarom mijn inhoudelijke reactie maar ontwijkt door onterecht te gaan huilen dat ik jou zou schofferen en uitschelden.
     Reageer nou even inhoudelijk op mijn vorige berichtje joh, dan kunnen we weer gewoon als kerels verder discussiëren. Kom even terug op jouw visie over de verhouding Turkije – Iran.
     En wel even wat diepgaander dan het Capulcu-cliché ‘ze willen een Islamitische Staat stichten’, want dat is zo achterhaald.
     Gewoon even over economische, humanistische en nucleaire (energie) samenwerking praten.
     Kijk, ik help je zelfs een handje met het opzetten van een inhoudelijk goed betoog. Ik ben echt niet zo’n rotzak als je denkt waarde vriend.

 7. Ik weer een strontketting rammelen:)

  Dat bedoel ik slaat nergens op die zin.
  Wat een raar volk die Hollanders, gelijk schelden als ze niks meer te lullen hebben.

  Sinaasappel de vruchtje hihihihihihihi

  • broeder Erdo
   Echt hoor. Holland ligt in het westen van Nederland. Geografie gemist??
   En wat schelden betreft kan de “Stratenmaker op zee show haatbaard” er echt wel wat van hoor.

   Ik citeer nog even zijn tekst voor de duidelijkheid
   De anderen zijn
   “terroristen…
   Capulcu zoals jij…
   relnichten…
   en mekkeren en zeiken…”

   Als er telkenmale dit soort kretologie wordt gehanteerd mag men enige reactie verwachten toch 🙂
   Een echt inhoudelijke reactie heb ik nog niet kunnen ontwaren. Wel de badinerende.

   Ik ben overigens blij dat Turkije goed voor de vluchtelingen zorgt en hen met respect behandeld. Die houding vraagt om waardering die er dan ook is.

   • Ook alle andere acties van de regering Erdogan zullen met de tijd jouw respect krijgen, alleen is het op dit moment zo moeilijk te verteren voor jou dat een islamistische regering zoveel goede dingen doet en jij daarom steeds op zoek bent naar de details die in het grote plaatje misgaan.
    Gelukkig zijn er meer dan genoeg mensen in Turkije die wel het grote plaatje zien, om de AKP ruim aan de macht te houden.
    En geloof me als ik zeg, dat zelfs import gevallen zoals jij er in Turkije alleen maar beter van geworden zijn en het nog beter zullen krijgen, of je het nou waardeert of niet, je krijgt gedwongen je portie ervan mee.
    Denk er nog maar eens over na als je met je auto of met de HS-trein veilig door die tunnel scheurt.

    • Jij doet vooromen dat ik anti-islam ben hetgeen absoluut niet het geval is. Ik ben tegen autocraten en fundamenteel gedrag of dat nu bij een Christen, Moslim of Jood is maakt geen verschil. Daarentegen uit jij je alleen met anti-Westerse kreten en eenzijdige politieke standpuntjes.

     • Wim, wanneer leer jij eens goed lezen?
      Vertel mij: waar beticht ik jou ervan anti-islam te zijn? Nergens toch?
      Ik zei alleen dat jij er niet tegen kan dat deze islamistische regering veel goede dingen doet voor iedereen. Jij hebt liever dat een jou beter gezinde regering dat zou hebben gedaan. Er zijn veel van die regeringen geweest in het verleden en zij hebben de kans gehad om zaken te ondernemen zoals ze nu door de huidge regering worden ondernomen, maar zij hebben dat nagelaten. Althans, zij hebben nagelaten om zaken voor het HELE Turkse volk te ondernemen. Zij hebben slechts kleine bevoordeelde groepen in het zonnetje gezet, en de rest van de bevolking bewust dom en arm gehouden. Steeds als de massa in beweging kwam is het democratische recht van die massa met behulp van de bevoorrechte groepen (lees: het leger) de kop ingedrukt.
      Over autocratisch en dictatoriaal gesproken…
      Hoe is het toch mogelijk dat een Westerling zoals jij zo tegen een democratisch gekozen regering kan zijn en tegelijkertijd verlangt naar een tijd waarbij de democratie met voeten werd getreden?
      Over die tijd kan deze geïmporteerde Stratenmaker jou eindeloos lange en trieste verhalen vertellen. In die tijd kende jij Turkije alleen nog maar uit de Grote Bosatlas.

     • De mensen die aan hun zelf dachten volgens jou stratenmaker, hebben dorps instuten destijds gesticht en andere dingen. Daarover wordt verzwegen door jou en akp mensen . Heb ik het gevoel. Kunt niet ontkennen dat er groepen mensen zijn in Turkije die geen onderwijs en ontwikkeling wouden en willen. Dat zijn mensen die cahil willen blijven. De Koerden zijn zekers wel achtergesteld geweest. Maar ook een beetje mede dankzij hunzelf.

     • Beste Izmir,
      We lezen hier allemaal de columns van Peter Edel. Hij heeft een heel betoog gehouden over de dorpsinstituten. Maar ook hoe zij in verval zijn geraakt door de jaren heen, en hoe CHP-regeringen dat ook maar zo hebben laten slabakken.
      Het zou ook wel heel erg zijn als de CHP dat hele kleine beetje bijdrage niet zou hebben gedaan al die jaren dat zij aan de macht waren.
      Bij elkaar is het echter nog niet de helft van de helft van wat de AKP heeft gedaan voor de mensen in de provincie gedurende de afgelopen 13 jaar regeerperiode.
      Het is terugkijkend een verloren periode geweest voor de Anatoliërs, die nu gelukkig voor hen snel wordt ingelopen.
      Natuurlijk is dat niet leuk voor de rijke elitaire Turken zoals jijzelf. Rijkdom is relatief en wordt afgemeten aan de mensen in je eigen omgeving met wie je te maken hebt. Als de mensen om je heen snel net zo rijk worden als jijzelf, dan lijkt het net alsof jezelf armer wordt. Is uiteraard niet waar, want alle Turken zijn aantoonbaar aanzienlijk rijker geworden de afgelopen 13 jaar, maar psychologisch voelt dat zo.
      Maar laten we er gewoon blij om zijn dat we als volk er in de wereld beter voor staan en dat we in ieder geval vooruit gaan. Mensen als Wim en de landen waar hij bij hoort vinden dat sowieso niet leuk, omdat ook zij hun rijkdom afmeten aan de landen om hen heen.
      Ook voor hen voelt het psychologisch alsof zij gedurende de afgelopen crisis armer zijn geworden, omdat landen als Turkije, China, Rusland etc. hen behoorlijk hebben bijgehaald.
      Beter voor ons!

 8. Ten eerste ben ik oud Moslim en helemaal afgeknapt op baardenmansen als jij en je vrienden.Ten tweede ik ben niet alleen westerse samenleving bewonderaar maar van brschaafdheid in het algemeen. Bij jou en je islamistische vrienden is dat ver te zoeken. We zullen ziem hoe jullie reageren als de Isil in Turkije is. Om maar van de Al Nusra niet te spreken.

  • Dus jij bent bewonderaar van de Westerse beschaafde wereld? Jammer joh, dat zij jou niet moeten en jou als 2e rangs burger zien.
   Wat ik overigens wel kan begrijpen. Iemand die zijn eigen afkomst verloochend en zich vergaapt aan de cultuur van een ander geeft weinig blijk van eigenwaarde en zelfrespect. Ik zou ook neerkijken op zo’n iemand.
   Ik weet dat je niks van mij aan wilt nemen, maar probeer toch iets te doen met deze kleine tip:
   In plaats van de cultuur van een ander te kopiëren, probeer liever middels een constructieve houding en discussie de cultuur en levensstijl in je eigen land vorm te geven.
   Voor de duidelijkheid: zoiets doe je niet door consequent alles wat de regering voorstelt af te schieten, zonder daar een eigen alternatief tegenover te stellen. En al helemaal niet door op straat stenen te gooien en bussen in de fik te steken als je je zin niet krijgt.
   Je moet in dit leven leren om te gaan met het feit dat je nooit 100% je zin zult krijgen. Dat is vast nieuw voor je, maar probeer het toch maar, daar wordt je gelukkiger en berustender van.

   • Hoezo zou de Westerling Izmir niet moeten. De vele culturen maken het dat het leven er rijker op wordt. Dat jij van mening bent dat jouw “cultuur” lees “religie” de enige echte en goede is, noemt men kortzichtig en dom. Zo mis je aansluiting en fijne vriendschappen. In de politiek hoort religie persoonlijk te blijven en dus los te staan van die politiek. Indien dit niet gebeurt komt er ellende. Kijk maar naar de oorlogsgebieden waar men elkaar afslacht in naam van Allah en Jaweh.
    Izmir heeft jou dat vaak proberen te vertellen. Edoch, jouw arrogante en vervelende opmerkingen richting gesprekspartner die echt niet ter zake doende waren zullen contraproductief zijn. Misschien toch ook maar enens open mind en goed lezen en anders …..Jammer…!

    • Wim, ga nou niet de naïeveling lopen uithangen.
     Natuurlijk moeten ze Izmir niet.
     Waarom worden Turken zoals Izmir al sinds 1963 door de EU aan het lijntje gehouden dan? Om afwisselend te moeten horen dat de religie van de Turken niet deugt, de manier hoe men met de Koerden omgaat niet deugt (met name de manier zoals Izmir met de Koerden om zou willen gaan), de manier hoe men met journalisten omgaat niet deugt, de mensenrechten niet deugen of de corruptie niet deugt.
     Uiteraard allemaal drogredenen, want bij andere in de tussentijd wel haastig toegelaten lidstaten deugt er zo mogelijk nog veel meer niet.
     Dus ja, wil jij met droge ogen beweren dat Izmir met gelijke maat wordt benaderd? Nee toch?
     En Izmir maar denken dat hij bij de Westerlingen goed kan doen en bij hun zou mogen horen.
     Hij kan beter nog eens goed achter zijn oren krabben en nog eens overwegen of hij toch niet meer het compromis met zijn landgenoten zou willen vinden ipv te heulen met de Europese slavendrijvers en hyena’s.
     By the way, je moet mij geen dingen aanpraten. Ik heb nooit beweerd dat onze cultuur (jij wilt het religie noemen, maar dat is geheel en al voor jouw rekening, ik kies mijn eigen woorden) boven andere culturen staat.
     Maar het is tenminste ONZE EIGEN cultuur. Het heeft voor geen enkele Turk – ook niet voor Izmir – zin om je afkomst te verloochenen en al helemaal niet om bij huichelachtige Westerlingen in een goed boekje te komen. Wij blijven gewoon onszelf, of jij dat nou leuk vind of niet. Wij gaan ons niet jouw normen aanmeten. En als je erbij wilt horen staat het je vrij om jezelf onze normen aan te meten, je bent dan alsnog van harte welkom.

     • Hoe wil ik met de Koerden omgaan dan? Vast wel beter dan jullie met de seculieren, kemalisten, liberalen, moderneTurken willen omgaan. Jullie knokploegen en analfabete akp politie heeft dat bewezen. Staak alsjeblieftje akp pkk betoog.

     • Hoe weet jij dat ik mijn afkomst verloochen ? Heb ik dat ergens geschreven? Ik verloochen de oosterse familliehuwelijken en bloedvetes. Ik ben trots op de Egeische, meditereanse Turkse cultuur. Dus fuckoff naar je berghol.

     • Jij kent mijm hele leven zie ik, niet allleen ben je een extremist maat ook een waarzegster zie ik.

     • Verdoezelen religie (Islam) invloed uitoefent op de Turkse politiek kan je niet. Dat is een feit! De vijandigheid van jou, ondank de zgn net woorden is ook duidelijk in jouw commentaren. Andersdenkenden labelen als Westers-Zionist of VS – Israel fans. Is een zwaktebod. Ik blijf erop hameren dat ruimdenken de enige optie is om mensen op prettige wijze met elkaar kunnen leven. Ik heb dat echt nog niet bij jou kunnen ontwaren beste Stratenmaker. Calling names is jouw werkwijze. Zwak noem ik dat.
      Daarnaast probeer je Izmir in de hoek van “hij weet niet beter” te drukken. Nou dat noem ik arrogantie ten top.

     • Je hebt het hieronder over respect en in het stuk hierboven hanteer je de term huichelachtige westerling. Dat is toch wel een contradictie beste Stratenmaker. Wat wil je nu zeggen?
      Daar bovenop zeg je niet mijn normen te willen aanmeten (is OK!) maar… ik moet me wel jouw normen aanmeten om zg jouw vriend te worden! Huh???????? Je spreekt jezelf tegen!

     • Nee, beste Wim, weer niet goed gelezen. Ik zeg nergens dat je mijn normen moet aanmeten. Ik zeg alleen, dat als je erbij wilt horen, dat je dan onze normen aan zult moeten nemen. Maar je bent niet verplicht om erbij te horen of om mijn vriend te zijn, dus ben je ook niet verplicht om mijn normen aan te nemen. Die keuze is aan jou.
      Ik heb meer dan genoeg vrienden en ik ben niet bepaald wanhopig om jou toe te willen voegen aan dat lijstje.

     • ‘Verdoezelen religie (Islam) invloed uitoefent op de Turkse politiek kan je niet.’
      Pfff… formuleer dat eens fatsoenlijk joh!
      Ik heb niemand als zionist of Israel-fan betiteld. Probeer mij nou niet steeds dingen in de schoenen te schuiven die ik niet gezegd heb. Je draait een beetje door he?
      En inderdaad, Izmir weet niet beter. Dat klopt dan weer wel.
      Wat wilde jij dan beweren? Dat die teksten van Izmir ala ‘AKP knokploegen’ en ongeletterde politieagenten’ ook maar enige fundering hebben? Dat is papegaaipraat van de CHP en Capulcu TV-zenders, zonder enige onderbouwing.
      Hij verloochend en kleineert herhaaldelijk de Turkse cultuur en achtergrond. Zo zegt hij de bloedvetes en familiehuwelijken in Oost-Turkije te verfoeien, maar hetzelfde gebeurd vandaag de dag nog net zo hard in de Egeïsche regio, en voor de generatie voor de zijne in die regio – zijn eigen ouders dus – was het vrij gangbaar. Hijzelf is net zo goed het product van familiehuwelijken. Natuurlijk ontkent hij dat zelf, net zoals Hitler ontkende Joods bloed in zijn familie te hebben.
      Dus ja, dan verloochen je je afkomst behoorlijk en kan ik niet anders zeggen dan ‘hij weet niet beter’.
      En als ik hem daar op wijs, dan reageert hij met ‘Fuckoff naar je berghol’, waarmee hij eigenlijk al aangeeft dat hij weet dat ik gelijk heb. Dan rest er niets anders dan te gaan schelden (zoals Capulcu gebruikelijkerwijs doen als ze uitgeluld zijn, en dat is meestal al vrij snel).

     • En dan nog dit Wimp:
      Huichelachtige Westerling is in deze context geen scheldwoord, maar een terechte kwalificering als het om het onderwerp ‘Toetreding Turkije tot de EU’ gaat.
      Als je iemand al meer dan 50 jaar aan het lijntje houdt en om beurten steeds weer andere en nieuwe drogredenen voor de voeten werpt om iemand uiteindelijk geen lid te laten worden van je clubje, terwijl je en public steeds volhoudt dat dat wél je intentie is, dan ben je behoorlijk huichelachtig. Dat wordt nog eens versterkt als je tussentijds even snel wel talloze landen in je midden opneemt die aantoonbaar (nog) niet aan de richtlijnen voldoen.
      Je bent dan wel een Hollander Wimp, maar je eigen taal beheers je minder dan deze Turk.
      Zal ik je de volgende keer anders maar in het Turks aanschrijven, misschien gaat dat je intussen beter af?

    • Trouwens:
     ‘dan mis je fijne vriendschappen’
     Beste vriend, als jij alleen vrienden met mij wilt zijn als ik mij jouw waarden en normen aanmeet, dan ben jij geen vriend voor mij.
     Een echte vriend respecteert dat de ander op bepaalde gebieden andere inzichten heeft. Vrienden concentreren zich op wat men gezamenlijk deelt en wat men samen kan doen. Vijanden benadrukken verschillen.

 9. Tuurlijk zijn de Westerlingen niet perfect, maar daar heerst er tenminste meer vrijheid en tolerantie. Ik moet niets van rascistische en fascistische fucks in het algemeen hebben. Zelf ben ik links ik weet dat extreem links of in naam van communisme veel slechte daden gedaan zijn..

 10. 1700 sjiieten geexecuteerd door de Isil. Is dit nu de Islam. Hoe heeft het zo ver kunnen komen dar de Islam barbaren als dat produceerd. Ik citeer de fascistische anon
  Het waren geen moslims! Nee inderdaad wie geen moslim is moet je afmaken zeker? Wat een barbarisme

 11. STRATENMAKER,
  Doe beetje rustig aan tegen Wim anders komt hij niet meer terug net als Peter.
  hahahaha,

  Je lult ze trouwens snel uit Bravo!!

  • Kom ik niet meer terug? Verschijnt er niet iedere week een nieuw stuk van me op deze website? Het punt is alleen dat ik niet wil discussiëren met figuren voor wie mensenlevens ondergeschikt zijn aan de belangen van de elite. Ik ga graag een discussie aan, en dat heb ik ook wel laten blijken. Ik discussieer echter alleen met mensen, niet met lagere levensvormen. Overigens zou ik met evenveel recht kunnen stellen dat die lagere levensvormen naar aanleiding van mijn laatste artikelen opeens niet meer meer ‘terugkomen’.

   • Heer Edel,
    Wanneer ik strings van vorig jaar onder uw columns terug lees, dan beklaagt u daarin zich herhaaldelijk dat men te weinig inhoudelijk reageert, te veel uw persoon aanvalt en verzoekt u uw lezers de discussie inhoudelijk met u aan te gaan.
    Nu dat er een aantal personen zijn die inhoudelijk met u willen discussiëren, gaat u zelf de discussie ineens uit de weg.
    Naar mijn vermoeden komt dat meer omdat u al te vaak het onderspit delft in de discussie, en wilt u verder gezichtsverlies en geloofwaardigheidsverlies voorkomen.
    Door de tegenpartij denigrerend als ‘lagere levensvormen’ te kwalificeren tekent u uw eigen failliet in deze.
    En maakt u zich geen zorgen; deze ‘lagere levensvorm’ komt terug tot u er doodziek van wordt.
    Erg zwak trouwens, wel van alles in uw columns over de ‘lagere levensvormen’ neerkwakken, maar er niet inhoudelijk mee willen discussiëren.
    We krijgen dus geen kans om ons te verdedigen tegen uw vele onterechte aantijgingen.
    Dat komt dan wel weer overeen met uw visie op hoe een democratische samenleving volgens u er uit zou moeten zien: Iedereen mag alles zeggen, zo lang ze maar zeggen wat u wilt horen…

    • In de afgelopen jaren heb ik tot in den treure met pleitbezorgers van de AKP gediscussieerd. Met Hasan, Dekschip en andere vage personages die ik heb zien komen en gaan in de reacties op deze website.
     Vaak tegen beter weten in, maar goed.
     Mijn bereidwilligheid om te discussiëren kent echter ook grenzen. Die worden bereikt als dreigende taal wordt uitgeslagen, wat vorig jaar een keer gebeurde. Daarnaast houd ik het voor gezien wanneer discriminerend taalgebruik wordt gebezigd. De derde grens die ik voor mezelf heb aangelegd is wanneer een discussiepartner er blijk van geeft geen of onvoldoende respect te hebben voor menselijk leven. Daarmee vallen naar mijn mening de definities weg die aan mens-zijn verbonden zijn. En ik discussieer alleen met mensen. Niet met wat ik onlangs als lagere levensvormen omschreef. Dit alles zag ik gebeuren toen de aardbolstoffeerder schreef dat we er uit de economische overwegingen maar genoegen mee moeten nemen dat de mijnen in Turkije onveilig zijn en dat er regelmatig dodelijke slachtoffers vallen. Daar voegde hij het naar chantage riekende argument aan toe dat de Turkse mijnen anders gesloten worden en de mijnwerkers werkloos worden. Toen ik dit las kreeg ik braakneigingen en verdween bij mij iedere bereidwilligheid om met hem van gedachten te wisselen. Kun je gek vinden… In plaats daarvan meende ik dat het punt gekomen was waarop over hem en niet hem gediscussieerd dient te worden. Het is niet dat ik zijn argumenten niet kon weerleggen. Dat zelfs in China (waar een mensenleven nota bene minder waard is dan in het westen) de laatste jaren maatregelen zijn genomen die het aantal slachtoffers bij mijnongelukken met 25% hebben terug hebben gebracht zegt m.i. bijvoorbeeld meer dan genoeg. Waarom kan dat niet in Turkije? Ik voelde er gezien aardbolstofferders onmenselijkheid echter niets voor om dat nog te berde te brengen.
     Over het feit dat hij vervolgens op infantiele wijze mijn ‘failliet’ verklaarde kon ik niet anders dan mijn schouders ophalen. ‘Missie geslaagd’ schreef hij trionfantelijk. Kennelijk is hij daarmee bezig, met een missie. Dit in tegenstelling tot wat ik zelf doe. Ik ken geen missie, maar wil de lezer slechts informeren over breed levende meningen buiten de machtselite in Turkije en de verlengstukken daarvan, zoals aardbolstoffeerder. Met dat laatste ben ik, sinds ik een punt heb gezet achter mijn discussie met hem, ook doorgegaan. In de vorm van diverse artikelen. Ik ben ook alleszins van plan daarmee door te gaan. Of aardbolstoffeerder dat leuk vindt, daar op reageert of niet, dat kan me niet schelen. Deze reactie dient ook niet beschouwd worden als een hervatting van mijn eerdere discussie met hem, maar eerder als een eenmalige verklaring. Of hij moet tot inkeer komen wat betreft zijn inhumane opvattingen. Dan wil ik tot een heroverweging komen van mijn opstelling over een discussie met hem. Maar dat zie ik niet zomaar gebeuren. Daarvoor is zijn ideologische blindheid te overheersend.

     • Heer Edel,
      Hou het gewoon kort. U wilt niet discussiëren met mensen die het niet eens zijn met uw standpunten. Punt.

      Om dat te kunnen rechtvaardigen zoekt u naar drogredenen. Aan iedereen die hier schrijft mankeert wel iets, u benoemt alleen de mankementen aan de schrijvers die anders denken en voert dat op als legitieme reden om niet met hen te hoeven discussiëren, omdat andermaal is gebleken dat u niet tegen hen bent opgewassen en uw slechte argumenten steeds weer op kinderlijk eenvoudige wijze onderuit worden gehaald.
      Daarbij wordt u mijnenswege steeds beleefd met Heer Edel aangesproken en geeft uw denigrerende wederbetiteling ‘Aardbolstoffeerder’ reeds aan dat u blijkbaar geen inhoudelijke argumenten meer heeft en het over deze boeg gooit om uw gelijk te halen.
      Failliet dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here