Tweede Kamer wil opheldering Turkije over protest monument

0
6

protestmonuVijf partijen in de Tweede Kamer willen dat het kabinet de Turkse regering om opheldering vraagt over een demonstratie van Turken in Almelo vorige week. Die was gericht tegen het monument ter herdenking van de miljoenen slachtoffers van de Armeense genocide rond 1915 schrijft elsevier.nl.

De demonstratie is in elk geval voor een belangrijk deel georganiseerd door de Turkse overheid, zegt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt tegen het blad. Volgens hem heeft de Turkse consul-generaal in Nederland de Turkse organisaties opgedragen mee te doen aan de demonstratie.

CDA, SP, PVV, ChristenUnie en SGP vinden dat het kabinet moet protesteren tegen de demonstratie, die gesteund lijkt te zijn door de Turkse regering, blijkt uit Kamervragen. (Bron/Lees verder: elsevier.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here