Turkije vandaag weer op YouTube

0

youtubeTurkije krijgt vandaag waarschijnlijk weer toegang tot YouTube. Een woordvoerder van premier Erdogan zegt tegen persbureau Reuters dat de blokkade vanmiddag wordt opgeheven. De Turkse telecomwaakhond heeft het bericht over de blokkade ook al van zijn website gehaald.

Premier Erdogan sloot YouTube af nadat er verschillende belastende video’s van hem op de videosite waren geplaatst. De druppel was een geluidsopname van een geheime vergadering over Syrië, waarop de minister van Buitenlandse Zaken en het hoofd van de veiligheidsdienst te horen zouden zijn.

Het Constitutioneel Hof in Turkije besloot afgelopen donderdag dat de blokkade van YouTube in strijd is met de vrijheid van meningsuiting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here