Turkije bombardeert jihadisten in Syrië

3

bomHet Turkse leger zou gisteren een konvooi van een aan Al-Qa’ida gelieerde Syrische groepering in Irak en Syrië hebben aangevallen. Dit gbeierde in het noorden van Syrië meldt de Turkse krant Today’s Zaman op basis van informatie van Turkse strijdkrachten.

Turkse straaljagers zouden een aantal voertuigen van de radicaal islamitische organisatie de Islamitische Staat hebben aangevallen. De aanleiding voor de actie was een vuurgevecht bij een Turkse grenspost op de Turks-Syrische grens. Het is onbekend of daarbij slachtoffers zijn gevallen.

3 REACTIES

  1. de gavur Turken maken geen onderscheid, ze vinden de FSA hetzelfde zijn als jihadisten, terwijl de Turkse regering de FSA steunt en niet de jihadisten. de echte Turken weten tenminste wat ze doen.

  2. Het Turkse leger ziet tenminste het gevaar in die rebellen (of het nu de FSA is of welke andere organisatie dan ook) in Syrië. Maar Erdogan en zijn islamitische AKP heeft een andere agenda. Die wil President Assad weg hebben en zodoende een islamitische staat creëren. Bovendien is President Assad een aleviet en Erdogan een soenniet. Erdogan onderdrukt in eigen land namelijk ook de alevieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here