‘Turkije niet naar Songfestival in Kopenhagen’

11
97

kopenhagen-eurovisionDe directeur-generaal van de Turkse omroep TRT, Ibrahim Sahin, heeft laten weten dat Turkije geen kandidaat zal sturen naar het Songfestival in Kopenhagen zolang de huidige reglementering rond de puntentelling blijft bestaan. Dat meldt eurosong.be.

De baas van de Turkse omroep kan niet leven met de introductie van 50% televoting en 50% vakjury. Ook de vaste finaleplaatsen voor de vijf grote landen zijn een doorn in het oog van Sahin.

De voorrondes van het Eurovisie Songfestival worden gehouden op 6 en 8 mei 2014. Op 10 mei is de finale. (Bron: eurosong.be)

11 REACTIES

 1. het valt op dat alleen Turkije dit zo hard speelt…

  er zijn meer landen die dit raar of ongewenst vinden, maar geen van alle gaat zo ver om niet mee te doen. het is behoorlijk opvallend dat alleen Turkije meteen ‘niet meer meedoet’. als een kindje dat zijn zin niet krijgt!

  de 50% vakjury mag Turkije ook gewoon leveren. dus het geldt voor iedereen dat de vakjury voor 50% bepaald…

  of heeft Turkije er geen geloof in dat geen enkele Turkse artiest goed genoeg is om punten te krijgen van een vakjury…

  datzelfde zullen andere landen weer vinden van een turkse vakjury die ook geneigd zal zijn bevriende staten, buurlanden en diaspora landen punten te geven…

  dat is kinderachtig en getuigt niet van respect voor eventuele artiesten en zeker niet voor de fans.

  de echte reden hiervoor is misschien dat TRT niet meer wil meedoen aan iets waar veel artiesten voor worden getipt die de TRT ook niet op haar eigen zenders in Turkije uberhaupt laat zien. Na Hadise te sturen keken ze wel uit…

 2. songfestival was te liberaal, te veel vrijheidf, te veel openheid. te veel homo, te veel bloot en te veel drank in de handen op de beelden. dingen die de TRT niet meer uitzend in de laatste jaren! heel duidelijk hoe de baas van de TRT denkt over hoe het zou moeten zijn/gaan…

 3. Artikel is niet volledig. Het gaat met name om het feit dat 5 landen zonder enig prestatie direct meedoen aan het Songfestival. Het is heel begrijpelijk dat een land hier genoeg van krijgt en een halt probeert toe te roepen. Dus het stuk, incluis alle reacties hierop kunnen direct de prullenbak in, want de essentie mis ik in het stuk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here