Demonstratie op de Dam tegen politiegeweld in Turkije vroegtijdig gestopt

24
6

protestdamEen demonstratie in Amsterdam tegen politiegeweld in Turkije werd vanmiddag vroegtijdig gestopt door de politie. Dat blijkt uit beelden van Frank Buis schrijft AT5.

Volgens de zender protesteerden Turken tegen het politiegeweld in Turkije en scandeerden leuzen zoals ‘Erdogan, Moordenaar!’. Dat wekte de nodige ergernis bij voorstanders van de Turkse premier die verhaal kwamen halen.

Omdat de discussie nogal fel werd, verzochten agenten de demonstranten op te houden met hun protest.(Bron: AT5)

24 REACTIES

  1. op samanyolu TV in Turkije werd gisteren bericht dat ‘geengageerde burgers van adiyaman’ een demonstratie van studenten (tegen het politiegeweld) tegenhielden. de TV zender deed bericht alsof het waar was wat de ‘geengageerde burgers’ zeiden tegen dse demonstranten namelijk dat ze zouden worden bespeeld en het land te gronde zouden willen richten. ook liep daar een aanhanger van Erdogan te schreeuwen en werd met moeite tegengehouden de demonstrerende studenten niet aasn te vallen. het nieuws zei daarover dat het ‘sommige burgers te veel werd’…

    er zijn AK partij aanhangers en AK partij stemmers…die laatste is gelukkig minder geneigd koste wat kost een leider te steunen…

    dat bleek ook toen tijdens de hoogtijdagen van de gezi park rellen grote groepen gelovige moslim jongeren en enkele moslim organisaties zich aansloten bij de demonstranten. dit werd natuurlijk angstvallig weggehouden uit het nieuws!

  2. Dit nieuwsbericht is absoluut onjuist!!! Onze demonstratie is niet beëindigd door tussenkomst van de politie. Na onze 15 minuten durende actie is er ter plekke sprake geweest van een kleine discussie. De demonstratie is zeer positief verlopen en eindigde zoals gepland op het vooraf bepaalde tijdstip. In tegenstelling tot wat uw nieuwsitem suggereert was onze actie een succes en is het gewenste doel overtuigend bereikt. Het is om deze reden dat wij u vriendelijk doch dringend verzoeken dit nieuws wat gebaseerd is op onwaarheden, te corrigeren en uit te gaan van de gebeurtenissen die zich daadwerkelijk hebben voorgedaan!

  3. Samanuyolu tv ? Je zou het beter schuldgevoel kanaal moeten noemen. Kanaal waar turkse huisvrouwen naar kijken waarvan de man de hort op is. En maar bidden tot god dat de man zal terugkeren.

  4. Jullie zijn slechte moslims!!! Bid harder en doneer meer geld!!! Hopelijk zullen we dan niet meer meten met twee maatstven. Want wij moslims hebben als enigen gelijk! Meeste monotheistische geloven zeggen dat men op aarde is geloven om te leiden. Zie hier het bewijs moslims zijn de meest ongelukkigen op aarde. Oorlog, vrouwenonderdrukkingen, rwligieuze polities, stenigen, ophangen, taliban, sociale controle, geen vrijheid, famillie huwelijken, samenscholende bruten die uitgebreid bespreken wie wat heeft gedaan en niet naar hun zelf kijken, gelukbreken, afgunst. Bekeer je snel!!!!!! Join the unhappy family en laten we andersdenkenden kapot maken. Stel geen vragen!!!!!!

  5. Eindigde zoals gepland!!!! Waarom zegt die capulcu dan deze demonstratie is niet legaal op het filmpje?? Jullie hebben geen ene reet gepland,het gewenste doel is bereikt!!!Wat heb jullie bereikt dan na de uhuhuhu illegale demonstratie tje? Een fles raki gezopen en dan een beetje dronken gefantaseerd dat jullie Erdogan plat krijgen??:))))) zielige figuren dat jullie zijn scheer je toch een end weg

  6. Moslims doden Moslims in Irak, Syrie, enz komt door mensen die onderscheid maken. Verschillen benadrukken, links rechts, gelovig ongelovig. Fuck conflicts! Fuck hate! Stop achterwaards denken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here