Turkije schiet Syrische helikopter uit de lucht

1
10

heli.neerEen toestel van de Turkse luchtmacht heeft een helikopter van het Syrische leger uit de lucht geschoten. Volgens de Turkse regering vloog de Syrische helikopter boven Turks grondgebied. Dat meldt de NOS.

Piloten van de Turkse luchtmacht riepen de bemanning van de helikopter op om terug naar Syrië te vliegen, maar dat gebeurde niet. Daarop vuurde een Turks gevechtsvliegtuig raketten af op de helikopter, zo meldt Turkije.

Pas toen zette de Syrische helikopter koers naar eigen land, maar het toestel was zo zwaar beschadigd door de raketten dat het boven Syrisch grondgebied neerstortte.

Volgens een Syrische mensenrechtenorganisatie hebben de piloten de crash overleefd, maar hadden zij pech dat ze in een gebied neerkwamen waar de rebellen het voor het zeggen hebben. De piloten van de helikopter zouden door de opstandelingen gevangen zijn genomen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here