‘Aanslagen in Turkije door Turkse links-extremisten’

0
3

ReyhanliDe bomaanslagen die zaterdag in het zuiden van Turkije plaats vonden, zouden zijn gepleegd door leden van het zogeheten Revolutionair Volksbevrijdingsleger (DHKP-C) en het Turkse Bevrijdingspartij-Front (THKP-C). De negen aangehouden verdachten zouden allen Turkse links-extremisten van deze clubs zijn, melden Turkse media vandaag.

Volgens de Turkse regering werkten de verdachten samen met de Syrische geheime dienst. Maar de Syrische staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Faysal Makdad, zegt dat Syrië niets van doen heeft met de aanslagen in het Turkse grensdorp Reyhanli. Volgens hem heeft Turkije heeft het over zichzelf afgeroepen. dat zei hij in een gesprek met NOS correspondent Sander van Hoorn:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here