Internationale veroordeling bomaanslagen in Turkije

0
2

ReyhanliWereldwijd wordt negatief gereageerd na de serie bloedige bomaanslagen van gisteren in de Zuid-Turkse stad Reyhanli, vlakbij de grens met Syrië. Zo heeft VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon zijn afkeer uitgesproken “voor alle daden van terrorisme”. NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen noemt de aanslagen “verachtelijk” en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zegt dat de aanslagen niet enkel Turkije, maar ook de VS persoonlijk raken door de nauwe relatie tussen beide landen.

Ondertussen heeft heeft het eerste onderzoek van Turkije naar de verantwoordelijken uitgewezen naar de Syrische inlichtingendienst. Dat verklaarde de Turkse vicepremier Besir Atalay volgens De Telegraaf. De krant schrijft dat de daders, volgens Minister Muammer Güler (Binnenlandse Zaken), banden hebben met het regime in Damascus. Volgens vicepremier Bülent Arinç behoort het Syrische bewind tot de „gebruikelijke verdachten”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here