[UPDATE] ‘Niet iedereen blij met Patriots in Turkije’

0
2

AmerikanenVandaag worden Nederlandse Patriot-raketten op een Amerikaanse basis bij het Turkse dorp Inçirlik (Zuid-Turkije) geplaatst. De komst van deze raketten, bij de grens met Syrië, is onderdeel van een NAVO-maatregel om bondgenoot Turkije te beschermen tegen eventuele raketaanvallen uit buurland Syrië. Maar niet iedereen is blij met de komst van de raketten en de bemoeienis van de Amerikanen. Islamitische activisten hebben al protesten aangekondigd, meldt het Nederlands Dagblad vandaag.

Volgens het dagblad is een van de tegenstanders Abdulaziz Kiransal, leider van de lokale jeugdafdeling van de conservatieve islamistische Nationale Visie-beweging. Hij is fel tegen de komst van de raketten. Kiransal meent dat Nederland en Duitsland zich met de inzet van hun luchtafweerraketten voor het karretje laten spannen van Amerika, dat het Midden-Oosten wil overheersen schrijft de krant.

Lees verder op Het Nederlands dagblad.

UPDATE 23/1/2013 09.00u: Een groepje Duitse militairen dat in Turkije is voor de Patriot-missie, is kort na aankomst in de havenstad Iskenderun op straat belaagd door tientallen activisten. Dat meldt NOS.nl.

Commentaar van NOS correspondent Bram Vermeulen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here