‘Aanslag op Turks-Bulgaarse politicus was een stunt’

0
2

aanslag.bulgarijeDe mislukte aanslag zaterdagochtend op Ahmed Dogan, oprichter en voorzitter van de Beweging voor Rechten en Vrijheden, was een stunt. Volgens The Guardian had de schutter, een 25-jarige Turk met de naam Oktai Enimehmedo, het pistool gevuld met pepperspray en twee losse flodders bedoeld om lawaai te maken.

Dogan heeft een Turks-Bulgaarse achtergrond. Hij leidt de Beweging voor Rechten en Vrijheden sinds 1990. Dogan is in opspraak geweest na beschuldigingen van corruptie, maar daarvan werd hij in 2010 vrijgesproken. De moordaanslag op hem zou een door de partij opgezet plan zijn geweest om het imago op te schroeven. Lees verder op Elsevier.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here