VN-chef maant tot terughoudendheid, Syrië biedt excuses

0
1

VN-chef Ban Ki-moon dringt er bij Turkije en Syrië op aan „maximale terughoudendheid” te laten zien. Ban zegt „gealarmeerd te zijn door de escalerende spanningen” bij de Turks-Syrische grens, aldus zijn woordvoerder donderdag.

Ban heeft in het verleden herhaaldelijk zijn bezorgdheid geuit dat het bloedige conflict in Syrië zou kunnen overslaan naar de buurlanden. Hij doet een beroep op alle partijen om het geweld te stoppen, te beteugelen en een politieke oplossing te zoeken.

De Syrische regering heeft erkend dat ze achter een mortieraanval zat die donderdag vijf Turkse burgers het leven kostte. Het regime heeft ook zijn excuses aangeboden. Dat zei de vicepremier van Turkije, Atalay, donderdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here