Opnieuw doelen in Syrië door Turkije beschoten

0
3

Het Turkse leger heeft vanochtend (donderdag) opnieuw doelen in Syrië beschoten. Het gaat net als gisteren om de regio Tel Abyad, net over de grens met Turkije. Turkije valt het grensgebied aan als vergelding voor een Syrische mortiergranaat die in een Turkse grensstad neerkwam. Daarbij kwamen vijf mensen om, waarschijnlijk uit één gezin.

Meerdere Syrsiche militairen zouden vanmorgen vroeg zijn omgekomen bij beschietingen door het Turks leger. Gisteravond heeft Turkije de VN-Veiligheidsraad gevraagd om “noodzakelijke stappen” te nemen om de Syrische agressie te stoppen en te zorgen dat Syrië de Turkse soevereiniteit respecteert.

Volgens Het parool meldt Ibrahim Kalin, een belangrijke adviseur van de Turkse premier Tayyip Erdogan, vanochtend dat Turkije geen interesse heeft in een oorlog met Syrië, maar wel “waar nodig” de Turkse grenzen beschermt. Het land is wel voornemens om politieke en diplomatieke initiatieven voort te zetten om verdere escalatie te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here