Tunesiërs in Istanbul opgepakt voor aanslag Libië

0
3

De Turkse politie heeft twee Tunesiërs opgepakt die ervan verdacht worden dat ze betrokken waren bij de bestorming van het Amerikaanse consulaat in Benghazi (Libië). De twee werden gearresteerd op de luchthaven van Istanbul meldt persagentschap Belga. Volgens de Turkse media probeerden ze met valse paspoorten het land binnen te reizen. De mannen werden ’s avonds verhoord.

Tijdens de bestorming van het Amerikaanse consulaat op 11 september 2012 kwamen de Amerikaanse ambassadeur Christopher Stevens en drie andere Amerikanen om het leven. Obama beloofde na de aanval dat de verantwoordelijken hun straf niet zullen ontlopen.

In tegenstelling tot wat ze eerst dacht, gaat de Amerikaanse regering er nu van uit dat in Benghazi wel degelijk een geplande aanslag werd gepleegd en dat het geen ‘spontane’ actie was van boze moslims. Mogelijk hebben de daders banden met al-Qaïda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here