Conferentie ‘Vrienden van Syrië’ in Istanbul

0
5

Vandaag komen de ‘Vrienden van Syrië’ voor de tweede keer bijeen tijdens een internationale conferentie in de Turkse stad Istanbul. De conferentie brengt vooral westerse en Arabische landen en organisaties samen die druk willen uitoefenen om de repressie in Syrië te stoppen, aldus NU.nl. De eerste conferentie was in Tunis op 24 februari.

De gastheer, de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan, heeft zich gedurende de protesten en opstanden in Syrië een ijverig bondgenoot getoond van de oppositie tegen het regime van president Bashar al-Assad.

Volgens het kamp van Al-Assad maakt de conferentie deel uit van een internationale samenzwering om Syrië te verzwakken. De deelnemers aan de top zoeken volgens Syrië naarstig ‘naar manieren om nog meer Syriërs te doden, hun samenleving te ontwrichten en voortgang te boeken in de algemene campagne Syrië te verzwakken’ schrijft Nieuws.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here