Turkse onderwijswet maakt Islamitische school weer mogelijk

1
32

In Turkije is vandaag een nieuwe onderwijswet door het Turkse parlement aangenomen. Door de wet kunnen kinderen tussen 10 en 14 jaar voortaan weer naar een islamitische school. Daarnaast wordt de leerplicht uitgebreid van acht jaar onderwijs naar twaalf jaar. Dat meldt Novum Nieuws.

Voor het aannemen van deze wet mochten alleen scholen voor voortgezet onderwijs op islamitische leest geschoeid zijn. Het leger sloot in 1997 namelijk islamitische scholen voor kinderen in de laatste drie jaar van het Turkse basisonderwijs. Dat is nu dus aangepast.

1 REACTIE

  1. dus de AKP voert weer in wat het leger en de ANAP voor 1997 ook al hadden ingevoerd onder de periode van de Turk-Islam synthese…

    Zij die hier weer een islamiotische agenda van de AKP in zien wil ik er op wijzen dat alle regeringen van 1982 tot 1997 ook verantwoordelijk waren voor islamitisch onderwijs, imam hatip etc, toen was er nog echt geen AKP. dat het leger dat in 1997 dan weer afbreekt doet daar niets aan af!

    eerst oprichten en toestaan in de strijd tegen alles wat democratisch danwel progressief links was (de zogenaamde groene muur politiek) en toen het even net meer uyitkwam weer sluiten en leden van islamitische terreur oppakken op de plekken waarvan je al jaren wist waar ze waren…

    ja ja, islam is al ruim voor de AKP er kwam al veelvuldig gebruikt door de Turkse eliotes. Nu doet de AKP waar een groot deel van het volk wel om vraagt. wat is erger?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here