Minister wil goede relatie Turkije en Israël

17
3

Nederland betreurt de verwijdering die is ontstaan tussen Turkije en Israël en zal beide landen blijven aanmoedigen tot elkaar te komen. Dat zei minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken woensdagavond in een debat in de Tweede Kamer meldt De Telegraaf.

De relaties tussen Turkije en Israël moeten verbeteren, omdat die volgens de minister cruciaal zijn voor de stabiliteit in de regio. De twee landen hebben daarbij ook gedeelde belangen, bijvoorbeeld als het gaat om de dreiging vanuit Iran. (Bron/Lees verder: De Telegraaf)

17 REACTIES

 1. mmm

  Israël voelt de druk en de behoefde om weer normale relaties met Turkije op te bouwen zonder zich te verontschuldigen (zonder gezichtsverlies) en daarom schakelen zij Amerika en diverse anderen landen in om het weer goed te maken, zelfs Nederland.

  Mehmet

 2. Waarom zou Israel zich moeten verontschuldigen?

  Het was toch een Turks schip dat de legale blokkade wou doorbreken, met 40 IHH aanhangers aan boord die als martelaar in de strijd tegen de Joden wilden sterven?

 3. @ Likoed Nederland.

  Omdat de Mavi Marmara zich in internationale wateren bevond, had Israël er niets op te zoeken. Kwestie van piraterij. Verder moet je de moed maar hebben om de blokkade van Gaza, die internationaal veroordeeld is en tot een humanitaire ramp heeft geleid, legaal te noemen.

 4. Likoed Nederland,

  Ik heb een grote respect voor het Joodse volk en Israel dat zich op de kaart heeft weten te zetten ondanks alle moeilijkheden.

  Ik begrijp ook dat Israel handelt binnen de kaders van belangen. Het is geen kwestie van gelijk of ongelijk. Het is een kwestie van schaken en belangen.

  Turkije en het Turkse volk heeft altijd goede relaties gehad met het Joodse volk door de gehele geschiedenis door. Het is heel moeilijk iets in de Geschiedenis te vinden waarin je kan opmaken dat het even niet lekker ging tussen Turken en de Joden.

  Vandaag de dag lijkt het erop dat er wrijvingen zijn, dit is een zeldzame gebeuren waarin de oorzaak ligt in het belangen Game.

  Turkije heeft er belang bij hard te roepen dat Israël slecht is zodat Turkije een schouderklop kan krijgen van de Arabieren. Arabische Miljarden stromen richting Turkije, Turkije en Erdogan krijgt hoog aanzien onder de Arabieren.

  Ondertussen werkt Turkije aan de bassis hoe de Arabische landen gestuurd moeten worden en hoe de democratie in die landen moet uitzien…met vrijwillige medewerking van diezelfde arabische landen die willen hervormen…

  achter de schermen wordt dit gesteund door Amerika en verschillende andere organisaties die zwaar oververtegenwoordigd worden door Joodse mensen….

  Het komt er op neer dat Turkije handelt in het belangen van het westen en Israël.

  Om Israël in bescherming te nemen tegen eventuele aanvallen vanuit Iran wordt het raket systeem geïnstalleerd in Turkije.

  Dit alles weten de wijze mannen uit de Joodse kringen ook. Dat Turkije en de Turken een bondgenoot zijn… maar toch binnen de kaders van internationale belangen steunt Israel de terreur tegen Turkije door Pkk…

  Op lange termijn voelen de Turken zich wel gekwetst door Israel. een strategische vergissing die zowel Israel als het westen maakt is te denken dat Arabieren en Turken hetzelfde beetje zijn….

  Dat is een ernstige fout. Want het Arabische volk is een volk die slecht kan behandelen en heel makkelijk kom je ermee weg. Het Turkse volk slaat dit in zijn geheugen op…na 100 jaar nog vergeet zij dat niet….

  Als je zijn vriend bent…wordt je door dik en dun beschermd door hem… Kijk naar Duitsland… Turken en Duitsers waren lange Tijd bondgenoten…Turken hebben onvoorwaardelijk ook Duitsers gesteund…meerdere keren gered… laatst in de 2e wereldoorlog heeft Turklije zijn eigen silo’s leeggemaakt op het uithongerende Duitse volk te voeden en het Turkse volk zelf ging op de bon…om Duitse levens te redden…

  Nu is Duitsland dat vergeten en gedraagt zich vijhandig…zij vergeet dat de vijhandschap van een Turk net zo krachtig is als zijn vriendschap…

  Kijk naar de geschiedenis en gij zult zien hoe te Turkse karakter in elkaar steekt…

  Kijk naar je eigen geschiedenis en zie dat de Westerse Joden die blond zijn en niet Sefardische Jood is kijkend naar zijn bloedlijn te herleiden is naar een Turkse Koning en zijn clan. Joden die het ruggegraad vormen van het Huidige Joodse gemeenschap in de wereld en Israel zijn van Turkse komaf….

  zie hoe taai die Joodse mensen zijn… Kijk naar de Turken in het algemeen… zie hoe taai een Turk is…kijk naar Duitsland zie Domme Turkse boeren in 40 jaar veranderen in sterke zakenmakken,,, nog eens 30 jaar later en de Turken zullen ook de Joodse economische troon doen beven in Europa en zijn plaats innemen….

  hoe zou dat komen?…. omdat we op elkaar lijken…met het verschil van geloof, kijkwijze…

  Mehmet

 5. @Mehmet

  Wij denken dat de verandering in de relaties vooral komt door de islamitische ‘revival’.

  @Peter Edel

  Eerst u in de zaak verdiepen voor u reageert. Internationale wateren hebben er niets mee te maken.

  Een schip met de intentie een legale blokkade te breken, mag volgens het zeerecht zelfs in de vertrekhaven worden tegengehouden.
  Zoals Griekenland ook deed bij de tweede flottielje.

 6. Likoed Nederland.

  Ik ben het met je eens dat er sprake is van een hele krachtige islamitische revival in Turkije. Daar waar je in de jaren 70 nauwelijks gesluierde vrouwen in veel steden in Turkije zag is het vandaag de dag een normale straatbeeld, zelfs in Nederland.

  Het houdt zoals jij het zeker stelt daarmee verband. Maar er zit meer achter. De architect van dit algehele Islamitische revival in Turkije en de gehele Turkse wereld (midden-azie en rest van de wereld) is de Fetullah Gulen beweging. Fetullah Gulen is de AyaTolah van dit hele gebeuren en hij woont in de Verenigde Naties onder de directe toezicht van het Pentagon.

  Die man heeft belachelijk veel Media Kanalen, prachtige internet sites en zeer goede scholen….zijn beweging wordt meer dan 20 jaar zwaar gesubsidieerd… Niet schrikken…. maar zijn Subsidies komen uit het Westen…bedragen waar je een U tegen kan zeggen… ik praat niet slechts over een paar Miljard… nee…Makkelijk Miljard met twee nullen erbij. Zelfs het vaticaan is bij betrokken en de hogere heren binnen de Mossad doen hier ook zwaar aan mee….

  Ik ben zelf geen Moslim…ik moet er eigenlijk ook niets van hebben. Maar ik heb ook Respect voor Tayip Erdogan regering door de economische en democratische successen die hij heeft geboekt.

  Alle antwoorden kan ook jij vinden. Het komt er op neer niet blindelings naar het nieuws te kijken maar de belangen relaties leren inzien… ik heb nog veel te leren…misschien kan jij ook leren verder te kijken… ik begrijp dat ik geen rechtstreekse bewijzen heb… het is logica, kennis van zaken beetje en instinct.

  Mehmet

 7. ow nog iets…

  Dit Islamitische opleving neemt niet weg dat Turkije nog steeds KeiHard de westerse belangen en de Joodse belangen dient….

  achter de schermen zijn de Joden gewoon de baas in Turkije…dat is een feit…als je bv kijkt in de richting van de vrijmetselaars etc etc.. Mason in het Turks genoemd.

  Mehmet

 8. Het boot geval, gelijk of ongelijk….

  het is slechts tijdelijk….Israel en Turkije worden door dezelfde heren bestuurd….

  Het wordt pas gevaarlijk wanneer in combinatie met de Islamistische opleving in de Turkse wereld + Turkije en de echtte leiders in Turkije achter de schermen veranderen….Wanneer gelovige Turken in Turkije echt aan de macht komen…. dan zal de werkelijke karakter en aard van de Turkse leiders en Turkse landen naar voren komen… nu dienen zij de belangen van andere landen.

  Mehmet

  • Omdat de vijand van mijn vijand mijn vriend is.
   Alles in het werk zetten om elkaar zwart te maken
   Filmpjes op you tube enz.. Enz..
   Als die domoren (gulen, chp ) nu eens meer samen werkten MET Erdogan dan ging alles nóg beter.

 9. @ Likoed Nederland

  Hoe kan het doorbreken van een blokkade illegaal zijn als die blokkade op zichzelf niet legeaal is? Het San Remo Manual on International Law Applicable to Armed Conflicts at Sea bepaalt dat:

  102. The declaration or establishment of a blockade is prohibited if: (a) it has the sole purpose of starving the civilian population or denying it other objects essential for its survival; or (b) the damage to the civilian population is, or may be expected to be, excessive in relation to the concrete and direct military advantage anticipated from the blockade.

 10. @Peter Edel

  Kijk het nog eens na, zelfs de VN – bepaald niet pro-Israel – heeft deze blokkade legaal verklaard.

  @Mehmet

  Die miljarden voor de Islamitische revival komen vooral uit Saoedi-Arabie.

 11. Heel voorspelbaar Likoed Nederland. Nu is de VN opeens wel weer te vertrouwen. Toen de mensenrechtencommissie van de VN Israël veroordeelde, klopte daar voor Likoed Nederland niets van. Omdat die uit dicataturen bestond. En dat terwijl Israël een reputatie heeft als het gaat om vuile spelletjes met dictaturen. Met de jarenlange samenwerking met het apaprtheidsregime in Zuid Afrika voorop. Israël werkte zelfs mee aan een atoombom voor de Zuid Afrikaanse racisten.

 12. Likoed Nederland,

  Ik hoop dat je beseft dat het vanuit strategisch punt nodig is dat landen, grootmachten die groot zijn vijanden nodig hebben.

  Het westen is een grootmacht die weliswaar uit verschillenden landen bestaat maar als eenheid naar de rest van de wereld zich gedraagt, met af en toe kleine uitzonderingen maar in grote lijnen altijd unaniem.

  Nadat Sovjet-Unie was ontmanteld…was een nieuwe vijand nodig. Ik heb sterke vermoedens dat de centrale strategische gezaghebbers, denktank al begin jaren 80 al in kon zien dat de Sovjet Unie uit elkaar zou gaan…vraag mij niet hoe, maar dat wisten zij. Toen al waren de zaden gezaaid om de Islam revival later te sterken….toen al begon Fetullah Gulen en in andere Islamistisch het landen het proces van her Islamisering binnen de kaders zoals de denktank in het westen dat wilden hebben.

  Het Islamitische karakter van Saudi Arabie is met 100% steun van het westen en binnen de kaders van adviezen die bindend zijn door de denktank van het westen. De leiders van de Saudi Arabie worden door Amerikaanse Bodyguards beschermd met rechtstreeks contact met het Pentagon om de leiders die de miljarden aan terroristen en Islamisten te geven te beschermen.

  Ja, ook Saudi arabie doet er aan mee, maar voor een kleine deel…het grote geld komt elders vandaan…

  Het is een Game… 🙂

  Wij zijn toeschouwers die naar tv kijken. Lekker belangrijk allemaal, kan mij ook niets schelen eigenlijk. Ik ben geen eens moslim… maar ik heb wel ogen die mij alles laten zien.

  Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here