Republikein noemt regering Turkije ‘islamitische terroristen’

7
7

Een Republikeinse kandidaat voor nominatie voor het Amerikaanse presidentschap, heeft gezeg ddat Turkije geregeerd wordt door ‘islamitische terroristen’. De Republikein, Rick Perry, plaatste ook zijn vraagtekens bij het NAVO-lidmaatschap van Turkije en zei dat het land geen hulp van de VS zou mogen ontvangen. Dat schrijft De Volkskrant.

Perry’s opmerkingen zijn ‘ongegrond en ongepast’ liet het Turkse ministerie van buitenlandse zaken dinsdag in een verklaring weten, schrijft de krant. De Verenigde Staten doen er goed aan niet hun tijd te verspillen aan kandidaten ‘die hun bondgenoten niet eens kennen’, vervolgde het ministerie.(Bron/Lees verder: De Volkskrant)

7 REACTIES

 1. typisch Amerikanen; eerst steunen, en ze daarna afrekenen op iets waar ze zelf schuldig aan zijn. dit gebeurd overal in de islamitische wereld, juist omdat de meeste ”moslims” achterlijk en/of verkocht zijn.

  in turkije is de AKP uit t niets opgericht met 100% steun vd VS(anders was de akp nooit niet zo machtig geweest, en gebleven)
  zodoende heeft ERdogan marionet van de VS met chirurgische precisie alles wat goed is teruggedraaid. en alles wat te verkopen valt verkocht (wat als een economische wonder wordt verkocht voor achterlijke akp stemmers)

  in palestina is de radicale hamas aan de macht gebracht door de israeli’s zodat ze redenen hebben om ze te beschuldigen, en buitenlandse steun te weren…

 2. Maak je toch niet druk over dit soort uitlatingen van rechtse zeer conservatieve kandidaten die het nooit zullen worden.. President !

 3. Matkap dedigi dogru, Amerika is eigenlijk een stoker. Eerst steunen en achterom vijanden maken voor Turkije waarna ze hun bondgenotenschap willen verbreken. Ze moeten immers een goede aanvaardbare reden vinden om het land als zwakste schakel neer te zetten. Turkije is een machtig land, wie weet heeft Amerika in de toekomst in het vaandel staan om Turkije binnen te vallen. Dat is alleen mogelijk wanneer de buurlanden als eerste ten prooi worden neergelegd. Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan, Saudie-Arabië, wanneer al deze landen zijn door de Amerikanen in bezetting wordt genomen, komt als laatste Turkije aan de beurt. En als AKP aan de macht blijft, zal het Amerika lukken ook!

 4. Turkije doet alles voor geld. De economie van turkije loopt 50 jaar achter. kendi adamlarimiz paralari jijor suc bizim millete. amerika is slim machtig en groot. turkije zal altijd het zelfde rommelige landje blijven

 5. Gercekci…

  Amerikanen zijn veel minder slim dan je denkt…en Turken veel minder dom dan je denkt…

  Sterker nog. Gemiddelde Turk is een stuk slimmer…maar minder goed opgeleid…. maar dat veranderd…binnen 20 tot 30 jaar.

  Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here