Weer aardbeving in Oost-Turkije (UPDATE)

0
3

Oost-Turkije is woensdagavond weer getroffen door een zware aardbeving. Volgens de Turkse staatstelevisie zijn zeker 18 gebouwen ingestort inclusief een hotel van zes verdiepingen in de provinciehoofdstad Van, ruim 900 kilometer ten oosten van Ankara.

In de streek was 23 oktober een zeer zware aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter waarbij meer dan 600 doden en 4100 gewonden vielen. Woensdag had de aardbeving een kracht van 5,7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in Edremit, 16 kilometer ten zuidwesten van de stad Van.

UPDATE (10/11 10.30u):
Bij de aardbeving die woensdagavond het oosten van Turkije trof, zijn zeker zeven doden gevallen. Dat heeft de Turkse vicepremier Besir Atalay, die het getroffen gebied bezocht, verklaard.

“Er werden 24 mensen levend teruggevonden en zeven mensen zijn gestorven”, zei de vicepremier. Volgens de Amerikaanse zender CNN zouden nog meer dan honderd mensen onder het puin bedolven zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here