Rellen tussen Koerden en Turken in Antwerpen

2
5

In Antwerpen zijn gisteravond rellen uitgebroken tussen Turken en Koerden. Daarbij zijn enkele mensen gewond geraakt. Ook was er materiële schade, waaronder gebroken winkelruiten. Enkele honderden mensen waren de straat opgegaan en scandeerden leuzen naar elkaar. Dat meldt de NOS.

Het is het derde incident in Antwerpen in korte tijd. Eerder deze week werd een molotovcocktail naar een Turks cultureel centrum gegooid. Een paar dagen geleden wilden Koerden een petitie afgeven bij het stadhuis, maar daar werden ze niet ontvangen. Ruim twintig van hen werden opgepakt, maar al snel weer vrijgelaten.

Zie ook De Telegraaf.

2 REACTIES

  1. Dit zijn geen Koerden die rellen hebben veroorzaakt. Zij zijn PKK sympatisanten.
    Ze gooien een molotov cocktail naar een Turks cultureel centrum en dan doen ze net alsof ze slachtoffer zijn. De overheid moet keihard optreden en een duidelijke signaal afgeven, dat dit soort acties door PKK’ers niet wordt getolereerd. Belgie is ook mede-sponsors van de PKK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here