Turkse politie gebruikt traangas in Van

3
5

De Turkse politie heeft in de stad Van donderdag traangas en de wapenstok ingezet tegen demonstranten die boos waren over de hulpverlening na een tweede aardbeving in 3 weken tijd. Ongeveer 200 mensen riepen om het ontslag van de gouverneur van de provincie Van meldt NU.nl.

”Onze mensen bevriezen. We slapen in de buitenlucht – al mijn zeven familieleden”, klaagde Abdulrahim Kaplan.Volgens hem worden de tenten oneerlijk verdeeld. Bij de meest recente beving met een kracht van 5,7 op de schaal van Richter vielen tien doden. Uit de verwoeste gebouwen werden nog 29 mensen gered, maar lokale media meldden dat mogelijk nog tot 150 mensen onder het puin liggen.

3 REACTIES

  1. vreemd dat er opeens geen reacties van mensen zijn,die menen dat Turkije geen schandalen kent en alles goed goed.Traangas op de mensen die het toch al zwaar hebben,aardbeving,doden,verderf,kou,honger etc..ja dan moet je als staat nog het lef hebben om deze mensen met wapenstok en traangas te gaan bewerken.Turkije ben trots op je ga.Jacques d’Ancona zou zeggen vooral blijven doorgaan.

  2. Ik sta eigenlijk wel versteld dat een Turkse site zoiets kan vermelden..

    Ik zou zeggen lang leve het eerlijke objectieve nieuws!!

  3. Tajdin

    traangas gebruiken is natuurlijk niet leuk, maar je moet wel bedenken dat al het voedsel en al die tenten die de afgelopen maanden zijn geleverd in handen zijn van corrupte Koerden…tjah en dan krijgt de politie natuurlijk de schuld en dan zijn zij de boosdoeners wanneer ze traangas gebruiken.
    Zo kun je het ook bekijken…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here