‘Europese hulp aan Turkije moet omlaag’

3
1

Staatssecretaris Ben Knapen (Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking) vindt dat Turkije minder geld moet krijgen uit het hulppotje van de Europese Unie. Hij wijst erop dat het snel groeiende Turkije tot de G20 behoort, de club van twintig belangrijkste economieën, en ook de grootste ontvanger is van Europees geld voor ontwikkelingssamenwerking.

Wat Nederland betreft moet die forse hulp worden herzien, zoals ook een Britse organisatie bepleit. Knapen schreef dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Daarin geeft hij aan dat hij het deels eens is met de stevige kritiek die de Britse denktank Open Europe levert op het hulpbeleid van de Europese Commissie.

3 REACTIES

  1. jahoor nog lager???

    pas maar op europa anders steken de turken echt de grenzen over en gaan ze de sociale dienst lastig vallen.
    dat word pas duur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here