Turkse communisten zijn selectief wat betreft hun stemmers

4
11

Doorgaans kan het politieke partijen niet veel schelen wie er op hen stemmen, zo lang er maar op hen gestemd wordt. Zo niet de Turkse communistische partij (TKP). Er is een Turk die beleefd doch dringend is verzocht niet op de TKP te stemmen tijdens de verkiezingen in juni. Zijn naam is Emre Belözoglu, een voetballer die voor Fenerbahçe uitkomt. Belözoglu wordt door de TKP als een ‘ploert’ en een ‘symbool van onrechtvaardigheid’ beschouwd. Aanleiding daartoe is het gedrag van de voetballer, die het niet kan laten obscene gebaren te maken naar journalisten als hij heeft gescoord in een wedstrijd tegen een buitenlands team.

Belözoglu heeft zich ook berucht gemaakt door naar spelers van de tegenpartij het bekende gebaar van het keel doorsnijden te maken. Van zulke figuren hebben de Turkse communisten geen stem nodig, blijkt uit een op Internet verschenen video.

Ideetje voor de AK-partij: stel Belözoglu kandidaat bij de komende verkiezingen. Of beter nog, laat hem Premier Erdogan begeleiden als die buitenlandse politici ontmoet. Per slot van rekening wordt Erdogan, die overigens eveneens ooit beroepsvoetballer is geweest, er alleen maar populairder door onder zijn aanhangers als hij termen in de mond neemt waar iedere zichzelf respecterende politicus zich voor zou schamen. Moet Belözoglu ook toe in staat zijn. Aan de andere kant misschien toch niet zo’n goed idee. Voordat je het weet is Belözoglu populairder dan Erdogan. Heeft Turkije een Minister-president met het IQ. van een garnaal. Nee, dan toch maar liever Erdogan.

(Peter Edel/Istanbul)

4 REACTIES

  1. peter edel JIJ beangstigd mij!!

    wat een haat en jaloersie tegen turken heb jij, hoe komt dat ??
    slechte jeugd gehad? ben je vaak gepest of geslagen door turken?

    komop wees een een vent en laat het achter wat gebeurd is is gebeurd

  2. Nee, Zenelli ik haat geen Turken. Zou ik er ik anders voor gekozen hebben om in Turkije te wonen? Bovendien, ik ben er met een getrouwd. Laat ik het anders uitdrukken. Wanneer iemand in Nederland, voor mijn part een Turk, kritiek heeft op de VVD, het CDA, of de PVV haat diegene dan Nederlanders?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here