Turkije haalt in rapport uit naar Israël

5
1

Israël heeft overmatig gebruik gemaakt van geweld en het internationaal recht met de voeten getreden tijdens de bloederige raid op de Mavi Marmara, het Turkse schip dat in mei vorig jaar deel uitmaakte van een solidariteitsvloot voor Gaza. Dat is de conclusie van een Turkse onderzoekscommissie.

Bij de raid kwamen negen Turken om het leven op het schip. De Israëlische soldaten hebben de aanval goed voorbereid en daarbij gebruik gemaakt van “buitensporig” en “niet evenredig” geweld tegen de burgers op het schip. “Aangezien de maritieme blokkade van Gaza door Israël illegaal is, zijn alle daden om die blokkade te behouden, bij uitstek illegaal”, luidt het. Het rapport is vrijdag overhandigd aan een VN-commissie.

5 REACTIES

 1. een uitspraak van likud is per definitie gekleurd en niet objectief dus maak dat je kat maar wijs. eigen onderzoek stinkt en:

  1 uitspraak van de VN:
  Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon zei dat het Israëlische onderzoek naar de aanval alle ‘internationale geloofwaardigheid’ mist.

  overigens:
  “Een aantal Israëlische militairen is aangehouden omdat ze ervan worden verdacht computers te hebben gestolen van opvarenden van het schip de Mavi Marmara dat de Israëlische strijdkrachten 31 mei op zee overvielen…”

  terrorisme bestrijden en dan snel nog ff een latopie stelen… hahahaha rare jongens die Israëliërs

 2. Dat is nu juist het verschil.

  Israelische wetsovertreders worden gestraft.

  Arabische moordenaars worden als helden onthaald.

 3. Likoed Nederland,

  het wordt tijd dat organisaties als die van jullie en het CIDI kleur moeten bekennen…

  De tijd van alles voor mekaar krijgen met lobbyen is langzaamaan voorbij. het gaat ook puur om getallen, en die hebben jullie niet meer in 20 jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here