Turkse officieren moeten proces in cel afwachten

0
1

Een Turkse rechtbank heeft vrijdag bepaald dat 133 actieve en gepensioneerde officieren in de cel de uitkomst van hun proces moeten afwachten. Ze worden ervan beschuldigd in 2003 de op islamitische leest geschoeide regering van premier Recep Tayyip Erdogan ten val te hebben willen brengen. De rechtbank vaardigde daarnaast arrestatiebevelen tegen nog 29 officieren uit.

Medewerkers van de veiligheidsdiensten sloten direct alle deuren van de rechtbank en arresteerden de verdachten, onder wie vroegere bevelhebbers van de luchtmacht en de marine. De officieren zongen militaire liederen om te protesteren tegen de beslissing van de rechtbank, aldus de televisiezender NTV. Als ze schuldig worden bevonden kunnen ze tussen de vijftien en twintig jaar gevangenisstraf krijgen.

Lees verder op Nieuws.NL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here