Turkije verbijsterd over uitkomst onderzoek Israël

12
2

De Turkse regering is ,,ontsteld en verbijsterd” over de resultaten van een Israëlisch onderzoek naar de Israëlische overval in internationale wateren op onder meer het door Turken ingeschakelde schip, de Marvi Marmara. Daarbij werden op 31 mei negen Turken gedood. De commissie presenteerde vandaag (zondag) deze bevindingen.

De schepen waren met activisten en hulpgoederen op weg naar de door Israël belegerde Gazastrook. De Israëlische onderzoekers hebben geconcludeerd dat het aan boord gaan door de Israëlische commando’s legaal was naar internationaal recht en dat de militairen, eenmaal aan boord, uit zelfverdediging handelden.

De blokkade van de Gazastrook op zee, onderdeel van de isolatie van de kleine kuststrook met meer dan anderhalf miljoen veelal werkloze Palestijnen, is ook legaal volgens de commissie, die onder leiding staat van Yaakov Tirkel.

12 REACTIES

 1. De conclusie werd volledig gedeeld door de twee prominente internationale waarnemers in de commissie, de Ierse vredesonderhandelaar Lord David Trimble en de Canadese advocaat-generaal Kenneth Watkin.

 2. De conclusie mag dan wel gedeeld worden door David Trimble en Kenneth Watkin, het blijft een Israelisch onderzoek en die zal niemand serieus nemen. Een slager hoort niet zijn eigen vlees te keuren.

 3. Antwoord van een politieke partij in Engeland:

  “”The two named are in fact just ‘observers’ and will not actually be part of the investigation.
  The very idea that the Israeli’s could conduct an ‘impartial’ investigation is akin to lunatic asylum inmates diagnosing their own fitness to be released into society.
  The fact that the American government has said that it has confidence in the Israeli’s ability to conduct a ‘fair & impartial investigation’ should in itself raise concern amongst the international community”

  Dus David Trimble en Ken Watkin hebben slechts hoorzittingen en discussies bijgewoond, maar hebben geen stem gehad in de final conclusions.

 4. likoed?

  heel duidelijk…

  maar de mening van de internationale gemeenschap is ook heel duidelijk

  en ook die van in principe niet eens (in jullie argumentatie) anti-israelische kringen is men heel duidelijk…

  de vraag is wat je onderzoekt, met welke onderdelen als bewijs, welke personenn je spreekt (en welke niet) waar je wel naar kijkt en wat niet. Wie het doet. De opdracht formulering, De doorzichtigheid. de samenwerking tussen instanties, personen en onderzoekers etc etc…op al deze punten is het Israelische onderzoek eerder een soort van opstel wat is geschreven, dan een onderzoek!

  punt

  en hou alsjeblieft op met Israel steunen. het gaat op een fascistoide staat (zoals er zovelen zijn) die koste wat kost, met politiek, ideologische en strategische belangen op de voor en achtergrond, zijn bestaan op dezelfde wijze probeert te rekken…

  maar eigenlijk graaft het zo steeds meer zijn eigen graf.

  jammer voor de mensen die de joodse, islamitische en christelijke religie aanhangen en daar gewoon in vrede willen leven als gelijken van elkaar…Maar zolang de Israelische staat op deze wijze blijft bestaan, zit dat er niet in. welke omgedraaid argument en historisch geselecteerd zogenaamde feitelijkheid je ook naar voren haalt!

 5. Van Israel hoeft men niets te verwachten…

  eerlijkheid en openheid allerminst!

  Maar een voortgaande destabilisering van de regio en daarmee van de wereld weer wel…

  Israel zoals die nu als staat is, veroorzaakt haat en en doet weinig tot niets om dit te voorkomen en of op te geven en presenteert met omgedraaide feiten en voorbeelden zichzelf alsof zij het slachtoffer zijn en vrede nastereven. feit is dat Israel zoals die nu bestaat, ons allen ongelukkig maakt en zal blijven maken…

  Ik ben dan ook blij dat er steeds meer Turken en anderen zijn die steeds meer een onderscehdi maken tussen Joden en de staat Israel en hierbij tegen geweld zijn, maar ook tegen de internationaal als illegaal bestempelde acties van de staat Israel…

  hoe meer hoe beter!

  Organisaties als Likoed NL en het CIDI zouden beter op hun tellen moeten passen. Het wordt steeds duidelijker dat het slechts propaganda machines zijn van deze foute staat!

  wat mij betreft vertegenwoordigen ze zeker ook niet de Joodse gemeenschap, hier niet, maar zeker ook in het MO niet…

  Israel is niet hetzelfde als Joden.

  Hoe graag dit soort vage organisaties dat ook te pas en te onpas met elkaar verwisselen al naar gelang het uitkomt!

 6. Miljoenen christenen zijn de afgelopen jaren het slachtoffer geworden van moslimgeweld. Dat wordt doodgezwegen door onze politiek correcte media.
  En als Israel zich tegen datzelfde geweld verdedigt, dan staan ze op hun kop.

  “Minstens drie Turkse mannen die meevoeren op het konvooi dat de confrontatie zocht met het Israelische leger, wilden sterven als martelaar. Ook andere opvarenden wilden liever dood dan Gaza bereiken.

  Dat hebben nabestaanden woensdag tegen Turkse krant Vatan gezegd.

  Een was een 39-jarige man uit Turks Koerdistan, die studeerde aan de islamitische universiteit al-Azhar in het Egyptische Cairo.
  “Hij wilde al jaren naar Palestina,” zegt zijn vrouw. “En hij bad constant om martelaar te worden.”

  Een ander slachtoffer was aanhanger van een extremistische islamitische politieke partij. De derde dode werkte voor de hulporganisatie IHH, die ervan verdacht wordt banden te onderhouden met terreurnetwerk Al-Qaida. Ook een vierde Turk die omkwam bij de aanval, zou bij IHH betrokken zijn geweest.

  Het lijkt erop dat veel actievoerders andere doelen hadden dan het ‘helpen van Palestijnen in Gaza’ (zie video). Zo zegt een islamitische vrouw tegen een journalist aan boord:
  “We zien twee prachtige uitkomsten tegemoet: of we bereiken Gaza, of we sterven als martelaar.”

  Tevens werden er aan boord antisemitische liederen gezongen, waarin de intifada’s tegen Israel worden verheerlijkt.”

  (Elsevier, 2 juni 2010)

 7. @ Likoed Nederland

  Ten eerste: Een slager die zijn eigen vlees keurt is niet geloofwaardig. Hier gaat u niet op in.

  Ten tweede: Wat hebben we aan moslims versus christenen verhaaltjes? Zo ken ik er ook wel een paar. Daar bereiken we echter niets mee en het mag zeer zeker niet gebruikt worden om de daden van de Israëlische regering te rechtvaardigen. We moeten ophouden met het verbinden van daden aan nationaliteiten en religies waardoor de kern van het probleem vergeten wordt. Wat hebben de Palestijnse burgers die net als ons recht hebben op een menswaardig bestaan aan dit soort zinloze discussies? Wanneer gaat de Israëlische staat zijn verantwoordelijkheid nemen?

 8. @ Likoed

  en ook @ anderen…

  ga niet in op wat de Likoed diplomaten zeggen. Het is toch heel duidelijk…

  zinloos

  Want zoals u ziet komen ze opeens met rare vergelijkingen en non-argumenten om het eigenlijke onderwerp te vermeiden!

  Zodra je wijst op een punt, komen zij met iets waarmee ze de boodschapper zwart maken zodat het niet meer gaat om wat zij gedaan hebben…

  En laten we a.u.b. zoveel mogelijk overal aankaarten dat het toch wel vreemd is dat er in NL zo’n georganiseerd politiek ideologisch lange arm van Israel actief is op ongeveer alle sites…

  ik ben zoveel tegengekomen en heb nu al meer dan 1000 bijdrages gekopieerd…met daarin behoorlijk veel teksten waaruit blijkt dat deze mensen eigenlijk een MO probleem naar NL importeren door het Israelische standpunt te verdedigen!

 9. Laat Israel aub zo doorgaan!
  please!

  Dat is het beste wat Palestijnen kan overkomen op den duur…
  (en het slechtste wat Europa kon overkomen)

  dat zal nog pijnlijk duidelijk worden vrees ik!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here