Turkije verwerpt juridische status kerk

1
4

De Turkse regering verwerpt het verzoek van het Vaticaan voor een juridische status voor de katholieke Kerk. Dat meldt KerkNet/Kathpress. Volgens vice-premier Bülent Arinc is de erkenning daarvan op dit ogenblik niet mogelijk. “Wij zoeken momenteel een structuur voor het Oecumenische patriarchaat, zonder de erkenning van de juridische status.”

Christelijke Kerken in Turkije dringen al langer aan op een juridische rechtspersoonlijkheid, voor de beëindiging van de vele moeilijkheden bij de bouw en het onderhoud van kerkgebouwen. Joden, Armeniërs en Grieken zijn sinds 1923 als minderheid erkend. Alle andere niet-islamitische groepen, onder wie de katholieke Kerk, wachten nog op hun erkenning.

1 REACTIE

  1. ook alle andere islamitische groepen (anders dan de sunnitische) hebben met hetzelfde probleem te kamepn…

    feit is dat de wet waarop de Turkse houyding is gebasseerd, een mede door Europa opgedrongen wet is…

    Lausanne is en was een herziening op Sevres waar iedereen mee kon leven, tot op een bepaald punt, maar nu niet…dat zou betekenen dat Turkije zaken moet aanpassen, maar de anderen ook (jegens Turkije)…over een paar jaar hopuden bepaalde onderdelen van Lausanne op te be4staan. Ben benieuwd wat dat met zich mee bgrengt voor de Bosporus, minderheden, Noord Irak, olie in ZO Turkije etc etc…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here