China bedreigt Turkse tomatensector

0
1

China timmert hard aan de weg en dat is ook te merken in de Turkse tomatensector. China is namelijk een grote bedreiging geworden voor Turkse tomaten producenten vanwege haar inspanningen voor de overname van alle export van Turkse markten, met haar jaarlijkse productie van 1 miljoen ton tomatenpuree. Dat meldt AGF.nl.

“Tomatenpuree is het enige Turkse product wat opgenomen is in de top 20 van de wereldwijde handel in groenten en fruit, maar nog steeds is de Turkse regering niet genegen subsidies te leveren aan de sector”. Dat zegt de commissievoorzitter van de Turkse groenten- en fruitsector Ãœmit Guvenc volgens www.agf.nl.

De commissie wil dat tomatenpuree producenten meer steun ontvangen van de overheid, bijvoorbeeld subsidies voor het verrichten van vernieuwend onderzoek in nieuwe productie regio’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here