School mag hoofddoek niet weigeren

1
24

Een katholieke middelbare school in Volendam heeft zich schuldig gemaakt aan verboden onderscheid op grond van godsdienst. Dat heeft de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) vandaag geoordeeld. De school verbood een islamitische leerlinge een hoofddoek te dragen. Dat meldt het ANP vandaag.

Het meisje was dit schooljaar een hoofddoek gaan dragen. Ze mocht toen van de school de lessen niet meer bijwonen en moest haar schoolwerk in een aparte ruimte bijhouden. Als ze haar hoofddoek zou blijven dragen, moest ze zelfs helemaal van school. Haar vader stapte vervolgens naar de CGB.

Volgens de commissie moeten leerlingen in principe de vrijheid hebben om een hoofddoek, keppeltje of kruisje te dragen.

1 REACTIE

  1. waarom gaat er nou geen joodse leerling met keppeltje naar een islamitische school, of een meisje met kruis om haar nek? Dan zouden we wat discussie krijgen in dit land…

    ja, iedereen is vrij om te geloven wat ze willen, maar nee, met gemeenschapsgeld betaalde openbare instellingen moeten, al is het een grondrecht, vrij van de symboliek van welke ene geloof of stroming dan ook zijn.

    Wat mij betreft dus geen speciale religieus opgezette scholen mits daar belastinggeld vn ons allen naartoe gaat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here