Griekenland en Turkije benadrukken vriendschap

2
1

De premiers van Griekenland en Turkije hebben vrijdag het belang van hun vriendschap en van vrede benadrukt. “We hebben besloten om de vooroordelen van het verleden achter ons te laten en grotere stappen te nemen”, zei George Papandreou. Volgens Erdogan willen ze de Egeïsche Zee tot een ‘zee van vrede’ maken.

Ze gingen echter niet in op heikele onderwerpen zoals onenigheid over Cyprus en de lucht- en zeegrenzen in de Egeïsche regio meldt Novum Nieuws. De twisten hinderen de Turkse wens om toe te treden tot de Europese Unie. De leiders zeiden niets over plannen voor de toekomst.

2 REACTIES

  1. De premier van Griekenland ging wel in over onenigheid over Cyprus. Hij zei:
    ” zolang Turkije geen afstand doet van Cyprus c.q. de bezetting van Cyprus kan men niet gaan toetreden tot de Europese Unie “. Er zijn militairen op Cyprus gestationeerd om de vrede te waarborgen op het eiland. Het zijn geen militairen die Cyprus bezetten. In tegenstelling tot Israel.

  2. Ze moeten er eerst onderling tot een settlement komen. Op Kibris. Maar als bewijs van goede wil kan TR makkelijk de 34ste of de 36ste brigade terug trekken. Naar Afganistan verplaatsen haha. De veiligheid voor de Noord-Cyprioten wordt er niet minder om. Ook Varosha dat geheel bezet is door het TR-leger en waar niemand mag komen kan straat voor straat aan de Grieks-Cyprioten worden terug gegeven. Imho.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here