Turkse studenten slaags met politie

5
2

Een kleine groep linkse Turkse studenten die woensdag demonstreerde tegen premier Recep Tayyip Erdogan is slaags geraakt met de politie. Dat meldt een Turkse televisiezender schrijft Novum Nieuws. De politie zette op het terrein van een technische universiteit in Ankara traangas in tegen de met stenen gooiende studenten.

Het is het meeste recente protest tegen de vermoedelijke tussenkomst van de regering in de benoeming van rectoren en buitensporig politiegeweld tijdens studentenprotesten. Erdogan bekritiseerde onlangs de studenten van een andere universiteit in Ankara vanwege het gooien van eieren naar een lid van zijn op de islam geënte partij.

5 REACTIES

 1. Tayip erdogan is goede man dat de volk,relegie,cultuur in balans houd en geen onderscheid maakt tussen mensen,
  over rat gesproken denk ik dat jou … ook rat is.

 2. je kunt nog altijd niet echt stellen dat Erdogan een rat is. En dan neem ik aan dat men doelt op een tweede islamitische politieke agenda. Op basis van de feiten kun je dat nog geenszins stellen. Slechts op basis van verdachtmaking en angst voor wat hij mogelijk wil en het selectief naar voren halen van uitspraken en gebeurtenissen (dat is waar het vaak om gaat, zonder tastbare echte onomstoten bewijzen voor een tweede islamitisch politieke agenda…

  wat wel zo is is dat er inderdaad gerede twijfel is over het handelen van enkele partijleden. gerede twijfel m.b.t. acties en uitspraken en inconsistenties in beleid…

  gelijkheid voor iedereen die gelooft? Ja, en voor alle anderen dan?

  respect en rechten voor iedereen die een conservatieve levensstijl omarmen? ja, maar voor alle anderen dan?

  Hoe zit het met rechten van individuen? Je kan een land niet alleen maar democratisch maken met collectieve rechten…het individu zal centraal moeten staan. Daar is de AKP nog verre van…het individu en zijn mogelijk eisen kunnen wel eens botsen met hun idee van volk, vaderland en moraal…en daar ga je dan. dan blijkt dat het niets anders is dan een saaie, kleurloze collectivistische ideologie die tot zekere mate de democratie omarmt, maar niet deze garandeert voor individuen, om het even wie, welke sekse, welke levensstijl… in die zin;l niks nieuws onder de horizon van Turkije…

  • @hadise je raakt de essentie – de dictatuur van de meerderheid & ontkennen van het individu!
   Oeioei linke soep voor de democraten!!

 3. als Tayip erdogan een rat is wat ben jij wel niet ? hij is de gene die de economie van Turkije naar voren gebracht heeft. Turkije had echt heel veel schulden aan IMF, dankzij Erdogan heeft Turkije al zijn schulden betaald en heeft Turkije de snelst groeiende economie van Europa !
  mensen net als jou zijn haat zaaiers. als zulke mensen er niet waren was Turkije nog meer vooruit gegaan met Economie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here