Turkse officieren voor de rechter

9
4

In Turkije is vandaag een proces begonnen tegen in totaal 196 actieve en gepensioneerde officieren die worden verdacht van samenzwering tegen de regering. Ze worden ervan beschuldigd in 2003 de op islamitische leest geschoeide regering van premier Recep Tayyip Erdogan ten val te hebben willen brengen.

Ze zouden chaos hebben willen scheppen om een machtsovername door de militairen voor te bereiden. Als ze schuldig worden bevonden kunnen de militairen tussen de vijftien en twintig jaar gevangenisstraf krijgen, meldt Novum Nieuws.

Lees verder op Nieuws.NL.

9 REACTIES

 1. Laat het recht maar spreken? Ik moet lachen om die bericht..:)
  Die recht is er niet meer. Akp heeft dat macht overgenomen. Er is geen democratie meer. Nu word er geprobeerd de universiteiten te veroveren wat met tegenstand word gereageerd door eiren te gooien..

 2. Hadise ben zo naief.. wat nou laat het recht maar spreken. Dit is onzin, het is “Sultan” Erdogans manier om volledige macht te krijgen in Turkije. Hij is het leger uit de weg aan het ruimen met zijn Ergenekon sprookjes.

  In de naam van democratisering heeft Erdogan ondertusse alle macht over genomen. En dat allemaal dankzij idioten als jij die liever niet wat verder kijken dan hen neus lang is.

  Wat mij betreft word Erdogan geassasineerd. Niks coup, deze man moet dood of levenslang verbannen worden. Extreem? Mischien wel .. maar in extreme gevallen moet je extreme maatregelen nemen.

 3. Nee de mensen zoals jij kijken verder in de toekomst wil je zeggen?

  Wat als de militaire macht over had genomen? Zoals militare staatsgreep in de jaren 60? Heeft dat toen veel geholpen!?

  Het wordt tijd dat het leger onder de cabinet komt en niet andersom!

 4. Deze zogenaamde staatsgreep zou volgens de AKP gepleegd worden door Turkse straaljagers, die een moskee zouden bombarderen. Hoe achterlijk kun je als Turkse moslim piloot zijn door een bevel als deze op te volgen??!
  Het eerste wat een soldaat bijgeleerd wordt tijdens een charge is het roepen van Allah’s naam……en dat terwijl Zijn huis bebombardeerd wordt??? Zeg nou zelf, wie gelooft dit soort vuile beschuldigingen?!
  Het is voor iedereen helder dat dit alles is opgezet om het leger in te krimpen.

  Hoge legerofficieren, journalisten, politici en geleerden zitten al jarenlang achter slot en grendel zonder enig vorm van proces, de politiemacht is omgevormd tot een stelletje nazi’s, politici en zakenlui worden afgeluisterd, sinds de AKP aan de macht is krijgt de PKK meer vrij spel en eindigen meer Turkse bedrijven onder de hamer dan ooit tevoren.

  HOEZO LAAT HET RECHT MAAR SPREKEN?!!!

 5. Iedereen hier zijn allemaal idioten .. zeker ERKAN en ASENA ALTAY en SELCUK .. eerst tegen erkan .. turkse moslim piloot ?? tenzij je het nog niet wist zijn 80% van alle turkse officieren zware ANTI-islam en PRO-kemalism deze zogezegde turkse soldaten zouden eerder een moskee bombarderen voor dat ze een hoerenkot zouden bombarderen

 6. AK-PARTIJ GEEFT DE MACHT TERUG NAAR DE MOSLIMS IN TURKIJE DE VROUWEN MET HOOFDOEK DIE DOOR DE VIEZE KEMALIST CHP NIET IN UNIVERSITEITEN MAG OF DE MOSLIM MOEDERS MET HOOFDDOEKEN DIE DOOR DE VIEZE KEMALIST OFFICEREN NIET BIJ HUN ZOON’s MILITAIRE UITREIKING MOGEN AANWEZIG ZIJN OMDAT ZE EEN HOOFDDOEK DRAGEN

 7. HET ZIJN DE ATHEISTEN EN KEMALISTEN IN TURKSE LEGER EN POLIETIEK DIE INFORMATIE NAAR PKK VERKOPEN OM TURKSE MOSLIM SOLDATEN TE DODEN AL DIE AANVALLEN OP DE TURKSE SOLDAATPOSTEN DIE ZOVEEL VAN ONZE BROEDERS HUN LEVEN HEBBEN GEKOST IS ENKEL GEBEURD OMDAT VIEZE CHP KEMALIST OFFICIEREN DE TURKSE DRONES DE ANDERE KANT OPSTUURDEN TERWIJL ZE AL OP VOORHAND WISTEN DAT PKK GING AANVALLEN TOG HEBBEN ZE NIETS GEDAAN EN DIE JONGENS MET NAUWELIJKS TRAINING GWN LATEN DOODGAAN HET WORD TIJD DAT DE TURKEN BESEFFEN DAT TURKIJE ONDER DE DICTATOR IS VAN ATHEISTISCHE PRO ISRAEL PRO AMERIKAANSE DICTATORS DIE 150% ANTI-ISLAM ZIJN EN DIE TURKIJE IN EEN AMERIKA WILLEN VERANDEREN DE VLUGGER AL DE ATHEISTEN EN ANTI-ISLAMISTEN UIT TURKIJE WORDEN VERDRONGEN DES TE VLUGGER WE TERUG EEN GLORIEUZE LAND HEBBEN ZOALS OSMANLI IMPERATORLUGU .. NE MUTLU MUSLUMANIM DIYENE VE NE MUTLU KEMALIST DEGILIM DIYENE !!!

  ALLAHU EKBER !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here