Israël: vergoeding Turkse doden Gazavloot

1
4

De Israëlische regering biedt de Turkse families van de negen opvarenden die in mei werden gedood aan boord van actieschip de ‘Mavi Marmara’ financiële compensatie. Het gaat om ruim 75 duizend dollar per familie meldt De Volkskrant. De Turkse regering, met wie de relaties sinds het bloedige treffen ernstig zijn verstoord, eist formele verontschuldigingen voor het militaire ingrijpen.

Diplomaten van Turkije en Israël pogen in Genève de relaties tussen beide landen weer te normaliseren. Ook de ambassadeurs van beide landen in Washington overleggen met elkaar. Lees verder in De Volkskrant.

1 REACTIE

  1. Als 9 Turken bewust en met opzet worden gedood is er niets aan de hand. Het zijn maar 9 Turken. Is een mensenleven 75 duizend dollar waard ? Waar blijven de mensen rechten ? Als 1 Israelier wordt gedood gaat de hele wereld over de kop. Israel kan wereldwijd doen en laten wat zij wil ? Turkije had direct de oorlog moeten verklaren. Hoezo normaliseren ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here