Beroep tegen uitspraak inburgering Turken

1
1

Minister Eimert van Middelkoop (Integratie) gaat met de gemeenten Rotterdam en Vlaardingen in beroep tegen de uitspraken van de rechtbank in Rotterdam. Die oordeelde dat twee Turkse inwoners van deze gemeenten niet verplicht kunnen worden om in te burgeren. Op 12 augustus bepaalde de rechtbank dat Turkse inwoners met een verblijfsvergunning niet verplicht hoeven in te burgeren.

Er kan volgens de rechtbank geen onderscheid worden gemaakt tussen EU-onderdanen en Turkse onderdanen. Ook zou het belemmerend zijn bij het vinden van werk.

De minister en de gemeenten zijn het daarmee niet eens, aldus een woordvoerster van de minister woensdag. ”Zij zijn van mening dat inburgering Turkse inwoners juist helpt om te kunnen werken en mee te doen in Nederland.”

1 REACTIE

  1. nou mijn man werkt al 4 jaar hier kan voldoende nederlands spreken maar door die zware inburgeringsexamens heeft hij het nog niet behaaldt dit is niet leuk meer, ik vind dat het te streng is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here