Amerikaanse journalist vast in Turkije

1
1

Jake Hess, een 25-jarige Amerikaanse mensenrechtenactivist, vertaler en journalist is in Turkije gearresteerd omdat hij terroristische banden zou onderhouden met de Koerdische Arbeiderspartij PKK. Volgens de Turkse autoriteiten is hij actief voor een tak van de PKK, de Unie van Koerdische Gemeenschappen.

Een advocaat verwacht dat Hess niet lang vast zal zitten en vermoedelijk wordt uitgewezen en het niet tot een rechtszaak zal komen. Hess vertrok twee jaar geleden naar Turkije. Hij schreef voor websites, maar stukken verschenen ook in de Portsmouth Herald, waar Hess woont. Het New Yorkse Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) stelt dat het duidelijk is dat zijn journalistieke werk tot zijn arrestatie heeft geleid. Ook Reporters sans Frontières (RSF) heeft om Hess’ vrijlating gevraagd meldt VillaMedia.

1 REACTIE

  1. vrij moet hij zeker worden gelaten…
    maar als in een bepaald land een bepaalde organisatie terroristisch is (en ook erkend door de VS) en hij onderhoudt daar idd contacten mee, dan is het heel goed mogelijk dat ook hem de toegang tot het land wordt geweigerd. Helaas, dat zou eigenlijk niet moeten gebeuren met journalisten, maar het is niet anders in de meeste westerse landen ook! als het om terreurnetwerken gaat, dan zie je dit ook in het westen keer op keer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here