Racisme op Nederlandse Defensie Academie

6
12

Studenten en instructeurs op de Nederlandse Defensie Academie maken zich schuldig aan racisme, aanranding en vrouwenhaat. Een cadet van Turks-Nederlandse komaf moest aanhoren hoe zijn medestudenten riepen: “Wat zijn Marokkanen die roeien? Dat zijn niet uitgeroeide Marokkanen.”

Een ander werd door cadetten aangerand. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag op basis van dossiers van militaire vakbond Acom, die de krant zag. Zeven mensen op de voormalige KMA hebben recentelijk hiermee te maken gehad. De leiding heeft volgens de krant nooit iets gedaan om de daders te straffen.

6 REACTIES

  1. ja ik wil u informeren over groep bilderberg die het plan heeft om elk land zijn soeverniteit te ontnemen ze willen turkije bij de eu voor de machtspositie in het midden oosten ook gaan ze 200 miljoen afrikanen naar de eu halen een groot deel zal naar turkije moeten van de eu de bedoeling is om via massa imigratie de soeverniteit te slopen dat houd in dat je cultuur weggevaagd word sommige leden van de bilderberg groep waren aanwezig bij de satanische rituelen the bohemian grove gefimd door een journalist staat op google video groep bilderberg sloopt de wereld informeer uzelf deze groep deugt niet ze slopen je eer van je land.

  2. De mop van kamer ken ik ook. Da’s nou een voorbeeld van joodse humor. De moppen van Hodja en Karagoz vind ik meestal flauw en weinig spits. Maar ja, ik ben dan ook geen Turk. Misschien ben ik wel zaza zoals de klokkenluider hierboven.

  3. het zijn ook allemaal focking racisten..ikzelf heb een half jaar in dienst gezeten bij het korps mariniers..als één van de weinige allochtonen voelde ik me niet altijd op mijn gemak maar daar zette ik me zo overheen en kon toch goed altijd opschieten met mijn buddies..mijn kaderleden waren wel oke..de sergeant was echt een topgozer..korporaal wel streng maar dat hoort gwn zo natuurlijk..helaas moesten kregen we nieuwe kaderleden na zo´n 3 maanden. De sergeant was wel strenger maar toch een goeie gast..behandelde mij tenminste zoals de rest..maar de korporaal was een echte racistische boerenlul die zn haatgevoelens tegenover buitenlanders niet altijd voor zich kon houden..ik probeerde me eroverheen te zetten met het idee in mijn achterhoofd dat ik gewoon mijn opleiding wil afmaken en daarna niks meer te maken zal hebben met die man..maar helaas..het ging mij na wat weken toch te ver..ik werd soms gestrafd terwijl ik helemaal niks deed..mocht ik mijn wapen schoonmaken met mijn gasmasker op omdat de korporaal mij zo `mooier` vindt..waarschijnlijk omdat ik niet blank ben en geen blond haar/blauwe ogen heb..zo kreeg ik ook vaak te horen “jullie mensen horen hier niet in mijn korps” en werd ik vaak vernederd voor mijn hele blok. Vaak moest ik ook opmerkingen aanhoren zoals “heb je je camouflage nog niet van je gezicht gewassen,,want je huid is nog steeds vies” of pijnlijke woorden zoals “focking neger”
    Ik kreeg er na zo’n 3 weken echt genoeg van en besloot dit aan de luitenant te vertellen. Echt verbaasd leek hij niet..maar hij kwam met excuses dat het zo hoort in de opleiding bij het korps ..dat het gwn een spelletje is om je mentaal te testen..ik reageerde hierop met het feit dat ik dat wel weet..want bij me oude korporaal werd ik ook vaak hard aangepakt..maar bij hem heb ik altijd het gevoel gehad van “hij doet dit om mij te laten leren van mijn fouten en ook al heb ik niks misdaan..het hoort r gwn bij..hij wil me sterker maken..hij wil een echte marinier van mij maken” maar deze nazi korporaal heb ik dat gevoel niet en al mijn buddies van het hele blok die ook in opleiding zaten zagen dit gebeuren en vonden dit ook niet kunnen maar ik begrijp best dat niemand wat erover durfde te zeggen tegen de korporaal of een ander kaderlid.
    De luitenant was bang dat ik hiermee naar de grootmajoor zou gaan en ik wilde er zelf ook geen grote drama van maken want ik besefte dat ik zelf ook niks voorstel..uiteindelijk is hij een korporaal van de mariniers..een echte nederlander..en ik maar een marinier in opleiding..maar een buitenlander…
    zo eindigde mijn carriere als marinier..met als reden op papier..”te weinig motivatie”..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here