Obama waarschuwt Turkije over wapendeal

2
1

Barack Obama heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan persoonlijk gewaarschuwd dat Turkije de relatie met Israël moet verbeteren. Zoniet komt een afspraak over een wapenlevering op de helling te staan. Tegelijkertijd wordt Erdogan verzocht om ook de positieve houding tegenover Iran te wijzigen.

Dat schrijft de Britse krant Financial Times maandag. Obama zou volgens een anonieme bron aan Erdogan hebben laten verstaan dat men zich in Washington afvraagt of men vertrouwen kan hebben in Turkije als bondgenoot van de VS.

Lees het artikel op de site van De Tijd.

2 REACTIES

  1. ‘Alles voor mijn turkije’ .. kijk dat kan dan dus niet Erdogan wil kennelijk IEDERS vriend zijn en dat ligt moeilijk in deze zo totaal verdeelde wereld.
    Ik zeg ook graag ‘Alles voor mijn Nederland’ maar daar doet ook niet iedereen aan mee!
    Het zal wel goedkomen want misschien is tie verstandig genoeg… Erdogan dus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here