Manifest CDA’ers tegen regering met Wilders

1
4

Een groep ongeruste CDA’ers heeft een petitie ondertekend tegen regeringssamenwerking met de PVV van Geert Wilders. De ondertekenaars vinden ook de samenwerking door middel van gedoogsteun waar momenteel over wordt onderhandeld onverkropbaar. In hun ogen tornt de PVV aan de grondrechten. Met name Wilders’ voorstellen die het recht op gelijke behandeling en de godsdienstvrijheid zouden inperken, zijn de groep een doorn in het oog.

”De PVV stigmatiseert een aanzienlijke minderheid van onze bevolking, maakt deze tot zondebok voor vrijwel alle problemen van onze samenleving. Zo bedreigt de PVV niet alleen de vrijheden van moslims, maar ook de beginselen van onze rechtsstaat en daarmee de vrijheid van ons allen”, aldus de tekst.

Lokale christendemocratische politici, bestuursleden en de twee oud-Kamerleden Sytze Faber en Ton de Kok zetten hun naam onder het manifest. De tekst verschijnt donderdag in dagblad Trouw en staat ook op de website www.wijstaanvooronzegrondrechten.org.

1 REACTIE

  1. wat heeft dit met Turks nieuws te maken of met Turkije nieuws. Dan is de verlaging van energieprijzen door NUON ook Turks nieuws toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here