Doden door aanslag op pijplijn Irak-Turkije

1
2

Zeker twee mensen zijn omgekomen door een aanslag in het zuidoosten van Turkije op een belangrijke oliepijplijn tussen Irak en Turkije. Een persoon raakte gewond, aldus Turkse veiligheidsbronnen dinsdag. De slachtoffers kwamen om toen hun voertuigen vlam vatten toen ze op het moment van de explosie langs de pijplijn reden, die gedeeltelijk langs een snelweg loopt.

Koerdische rebellen zouden achter de aanslag zitten, schrijft Nu.NL.

1 REACTIE

  1. wie komt dit nou het beste uit?
    Turkije, die wil dat Irak en de VS de PKK in Noord Irak aanpakken, of de PKK die de zwakke plekken in de Turkse economische verhoudingen even in het (internationale) vizier brengt? Of groepen die willen dat er alternatieve routes voor energoe transport uit het Midden Oosten zijn? Zou me niks verbazen als dit geen werk van de PKK is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here