Aanslag op bewakers Turks consulaat Griekenland

1
3

Het Turkse consulaat in de Griekse stad Thessaloniki is donderdag door drie mannen met motorhelmen bekogeld met een brandbom. Dat hebben de Griekse autoriteiten gezegd. Doelwit waren vermoedelijk de politieagenten die de wacht hielden. Zij bleven ongedeerd en de brandbom richtte geen schade aan, meldt Novum Nieuws.

De Griekse regeringswoordvoerder Giorgos Petalotis veroordeelde de aanslag, die volgens hem de veiligheid van de agenten in gevaar bracht. Hij noemde de aanslag onvergeeflijk, en voegde eraan toe dat de daders zullen worden gepakt en voor het gerecht gesleept. Griekenland en Turkije hebben een gespannen relatie, maar aanslagen op Turkse diplomatieke missies zijn zeldzaam.

1 REACTIE

  1. het borrelt in Griekenland. Er zijn ook steeds meer groepen en acties waar te nemen die tot doel hebben Griekenland op te schudden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here